fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Sport

Tradiția competiției de ciclism continuă, la Mediaș

Aproape 700 de sportivi români și străini, amatori și licențiați, s-au înscris deja la cea de-a V-a ediție a „Mediaș BikeMarathon”, care se va desfășura în 17 septembrie. Competiția, care s-a bucurat în toate edițiile anterioare de un real succes și a cules numeroase aprecieri din partea participanților, este organizată de Primăria Municipiului Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie „Dianthus” și Asociația „Mediaș 750 de ani”, în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu. Nivelul calitativ înalt al organizării ediției precedente a „Mediaș BikeMarathon“ a permis înscrierea competiției ca etapă a Campionatului Național de XCM din cadrul Federației Române de Ciclism (FRC). „Faptul că la ediția din anul 2021 Mediașul a putut găzdui campionatul național XCM, organizat în colaborare cu Federația Română de Ciclism, a demonstrat că echipa Mediaș BikeMarathon, împreună cu Primăria Municipiului Mediaș, ONG-uri, comunitatea de cicliști, voluntarii și bineînțeles partenerii și sponsorii evenimentului, este una închegată, care prin implicare și muncă a reușit să se ridice într-un scurt timp la nivelul așteptărilor cicliștilor din România”, a declarat primarul Municipiului Mediaș, Gheorghe Roman.

Promovarea cicloturismului

Ca specific, „Mediaș BikeMarathon” este o competiție de ciclism cross country care se desfășoară în zona de nord a județului Sibiu, traversând atât pitorești localități rurale cu biserici fortificate, cum ar fi Biertan, Richiș și Buzd, cât și zone de păduri umbroase din patrimoniul Sitului Natura 2000, o parte dintre trasee fiind incluse și în deja cunoscuta Via Transilvanica. Pe lângă promovarea unui stil de viață sănătos, a mișcării în aer liber într-un spirit competițional, organizatorii își propun și promovarea frumosului municipiu de pe Târnava Mare și a împrejurimilor sale ca destinație pentru cicloturism, dar și ca pe un loc bogat în obiective turistice și agro-pensiuni cu mâncăruri inspirate din tradițiile săsești.

Tradiția competiției de ciclism continuă, la Mediaș      Tradiția competiției de ciclism continuă, la Mediaș

Competiția adulților

Partea principală a competiției o constituie cursele dedicate adulților. La fel ca la edițiile precedente, trei probe diferite în funcție de lungime și grad de dificultate le sunt dedicate lor: traseul de 25 de km, traseul de 40 de km și traseul de 75 de km. Organizatorii au introdus, încă de anul trecut, secțiunea de e-bike, o competiție cu biciclete acționate electric, foarte spectaculoasă și din ce în ce mai cerută de participanți, desfășurată pe traseul de 40 de kilometri, cu premiere la categoriile open masculin și feminin. Noutatea ediției acestui an o constituie un nou segment de traseu care, cu siguranță, va pune la încercare condiția fizică a tuturor participanților. Evident, pentru a asigura echitatea competiției, fiecare probă din cele menționate este organizată pe categorii diferite de vârstă, atât la feminin, cât și la masculin.

Cursa copiilor

Pentru că organizatorii sunt interesați ca acest frumos sport să se dezvolte la Mediaș și să atragă în continuare practicanți, în fiecare an competițional se organizează și cursa copiilor, o competiție ciclistă pe un traseu urban. Cei mai mici iubitori ai ciclismului se vor putea înscrie la categoriile 5-6 ani, 7-9 ani, precum și 10-13 ani. Startul se va da pe strada Johannes Honterus și se va întâmpla după plecarea concurenților Mediaș BikeMarathon. Astfel, copiii de 5-6 ani vor parcurge un traseu de aproximativ 500 de metri, cei de 7-9 ani, un traseu de 1.000 de metri, iar cei de 10-13 ani, un traseu de 1.500 de metri. Toți participanții vor primi medalii, iar premierea se va face, din nou, pe categorii de vârstă, distinct la feminin și masculin.

Secție de ciclism la CSM Mediaș

Pentru că ciclismul este un sport tot mai îndrăgit în municipiul de pe Târnava Mare, edilul orașului a decis să înființeze, din acest an, o secție de ciclism în cadrul Clubului Sportiv Municipal Mediaș. „Consider că este firesc ca Primăria Municipiului Mediaș să ofere cadrul necesar practicării acestui sport, atât pentru adulți, dar mai ales pentru copiii din municipiul nostru. Astfel, putem să ajutăm tinerii orașului care îndrăgesc acest sport să performeze. Indiferent de vârstă, medieșenii se bucură, an de an, în număr tot mai mare, de beneficiile practicării ciclismului. În plus, Mediaș BikeMarathon este deja o competiție recunoscută la nivel național, care se desfășoară în orașul nostru datorită implicării unor oameni sufletiști. Este o competiție care a avut susținerea mea încă de la prima ediție. Sunt convins că, pentru a avea un viitor mai bun, este necesar să punem un accent deosebit și pe practicarea sportului, iar în cazul de față observ că ciclismul este un domeniu care are numeroși adepți în rândul populației de toate vârstele. Vă invit pe toți cei care doriți înființarea secției de ciclism să transmiteți mesaje de susținere“, explică primarul Gheorghe Roman.

 

Etichete: