fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Naţional

Toți românii vor avea cod poștal propriu

​Actualele coduri poștale stabilite în funcție de localitate și adresă vor dispărea și vor fi înlocuite cu coduri poștale personale.

Cu alte cuvinte, fiecare român va avea propriul său cod postal.

Declarația îi aparține directorului general al Companiei Naționale Poșta Română, Valentin Ștefan:

​„Serviciul poştal modern trebuie să aibă câteva elemente. În primul rând, trebuie să fie rapid. În al doilea rând, trebuie să fie convenabil. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să fie customizat pe nevoile oamenilor. Vă mai spun un lucru, noi lucrăm la un cod poștal pe persoană. Dacă până acum codurile poştale sunt împărțite geografic, pe localități, sau străzi, sau cartiere, credem că e momentul în care să facem un pas digital important și să ne asigurăm că fiecare persoană are propriul cod poștal şi indiferent unde se găseşte persoana respectivă poştaşul să îl găsească şi să îi ducă coletul, dacă optează pentru genul ăsta de livrare”, a declarat Ștefan într-un interviu la Radio România Actualități.

Acesta a mai spus că va fi implementată „o rețea de cutii poștale digitale care să permită oamenilor să beneficieze de ridicarea produselor fără să mai depindă de programul poștei sau de programul poștașilor”.

Etichete: