fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Tomograful din Urgențe a fost autorizat și pus în funcțiune

La 6 luni de la instalare, Computerul Tomograf din Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu a fost pus, astăzi, în funcțiune.

Noul CT, în valoare de 1,69 milioane de lei, a fost autorizat pentru utilizare de către Comisia Naţională pentru Controlul Activităților Nucleare la finalul săptămânii trecute. De asemenea, personalul spitalului a fost instruit corespunzător.

Începând de astăzi, investigațiile medicale imagistice de înaltă performanță pentru pacienții cu urgențe majore se realizează direct în cadrul Unității de Primiri Urgențe. Până acum, pacienții erau transportați la laboratorul de Radiologie din clădirea Maternității.

Autorizarea și punerea în funcțiune a Computerului Tomograf din Unitatea de Primiri Urgențe definitivează procesul de modernizare a acestui serviciu vital pentru cetățeni. În medicina de urgență, serviciile medicale rapide și de calitate fac diferența între viață și moarte și ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proces complex, în care trebuie parcurse cu strictețe o serie de etape, astfel încât totul să funcționeze la nivel optim, atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical”, a declarat managerul SCJU Sibiu, dr. Daniel Chelcea.

Examinarea Computer Tomograf este de o reală importanță in abordarea pacienților critici.  Prin darea în folosință a aparatului CT din cadrul Unității de Primire Urgente, se scurtează considerabil timpul până ce aceștia au un diagnostic precis pentru ghidarea tratamentului de specialitate. Personalul medical al UPU apreciază faptul ca pacienții tratați  vor avea acces mai rapid la investigații medicale, ceea ce va duce la  creșterea nivelului actului medical”, a declarat dr. Bogdan Csillag, medicul șef al UPU Sibiu.

Computerul Tomograf Revolution Evo, achiziționat în cadrul proiectului de extindere și modernizare a UPU Sibiu, este un echipament de ultimă generație care furnizează investigații de înaltă performanță, având o serie de avantaje majore:

– are proceduri și protocoale de lucru care scurtează considerabil timpii de examinare;

– are un grad de iradiere mai mic;

– oferă posibilitatea efectuării tuturor tipurilor de examinare, inclusiv cele cu substanță de contrast, care sunt extrem de necesare în traumatologie și patologia vasculară;

– are asociate funcții de inteligență artificială care sprijină desfășurarea procesului de examinare facilitând obținerea unor rezultate rapide și eficiente;

Modernizarea UPU a costat peste 10 milioane de lei

Unitatea de Primiri Urgențe a fost dotată cu noul Computer Tomograf în cadrul proiectul de modernizare, extindere și dotare finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și gestionat de Consiliul Județean Sibiu, care a asigurat și cofinanțarea acestuia. Valoarea totală a proiectului este de 10,8 milioane de lei, din care Consiliul Județean Sibiu a asigurat o cofinanțare de 3,94 milioane delei.

În cadrul UPU Sibiu, adresabilitatea este una constant ridicată, fiind deserviți pacienții întregului județ, dar și din județe limitrofe Alba, Brașov, Vâlcea.

În 2022, la UPU Sibiu au fost investigați 66.819 pacienți (în creștere cu 13% față de anul anterior), din care doar 15.374 de pacienți au fost internați.

Etichete:

Recomandam sa citesti si