fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Toamna vine cu un nou proiect cultural-gastronomic

Toamna vine cu un nou proiect cultural-gastronomic.

,,Produc. Savurez. Mănânc” a ajuns anul acesta la ediţia a III-a. Prima întâlnire gastronomică din cadrul proiectului va avea loc, duminică, 12 septembrie 2021, între orele 11,00-19,00, în comuna Bradu, județul Sibiu. Dacă la prima ediţie, invitaţii au fost întâmpinaţi cu Mâncare ca la mama acasă, apoi, în anul următor cu un delicios Picnic pe deal, anul acesta, oaspeţii sunt aşteptaţi la o savuroasă Masă cămpenească. La început de toamnă, într-un peisaj natural şi rustic, undeva sus pe deal, în satul Bradu, vom petrece o zi frumoasă în natură cu mâncare tradiţională la ceaun specifică locului, preparate gustoase din carne, brănză proaspătă, miere, siropuri şi dulceaţă naturală, legume şi fructe aromate, de la producătorii locali din zonă. Invitaţii vor fi întâmpinaţi şi în acest an, de Hortensia Mununar, o gazdă primitoare, proprietarul singurului punct gastronomic din Bradu.

Masă câmpenească, pe Dealul Bradului

Tema evenimentului de anul acesta ,,Masa câmpenească” va transpune participanții în vremurile de demult, masa va fi servită în natură, chiar pe locul unde producătorii locali își desfășoară munca de zi cu zi. Bucatele gătite de către cele mai pricepute bucătărese ale satului vor fi savurate gratuit de către sibienii şi turiştii care se vor afla aici,  iar masa și scaunele vor fi înlocuite cu pături așezate printre baloții de pe dealul comunei Bradu. Pentru a treia oară consecutiv, proiectul cultural-gastronomic ,,Produc. Savurez.Mănânc” oferă atât sibienilor din întregul județ, cât şi turiştilor, posibilitatea de a experimenta diferite preparate produse exclusiv de producătorii locali din Sibiu. Pentru cei ce vor dori să nu uite toate aceste gusturi, pot lua acasă bucatele prezentate de producătorii locali, precum lactate din lapte de vacă și bivoliță, fructe și legume crescute în grădinile localnicilor, dar și preparate din carne de porc.

Acţiuni de igienizare şi drumeţii în natură

Anii 2021-2022, fiind ani tematici dedicaţi drumeţiei în judeţul Sibiu, din cadrul proiectului ,,Produc. Savurez. Mănânc” nu vor lipsi plimbările în natură. Grupul de iniţiativă locală ARNI, partenerul nostru în proiect, va susţine în cadrul evenimentului acţiuni de igienizare în lunca râului Ostimpocii din localitate, dar şi drumeţii ghidate în natură pe frumoasa Vale a Bradului.

Cei interesaţi pot accesa linkul de înscriere de pe pagina de facebook a Asociaţiei ACT Sibiu:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScT3Wsj7NxMRnT4ZmlFmkavSeJrK2Kdwh6zXtVn9HEnhviYhg/viewform?usp=sf_link

 

În contextul pandemiei Covid-19, vom lua toate măsurile de siguranță impuse de autorități. Pentru siguranța participanților, masca de protecție este obligatorie.

Potrivit reglementărilor în vigoare privind organizarea evenimentelor în aer liber, numărul maxim de participanți este de 500 de persoane.

Acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu, prin CNM Astra Sibiu.

Parteneri: Grupul de Iniţiativă Locală ARNI, Asociaţia Română despre Mâncare

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Leave a Comment