fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Toamna Baroc la Palatul Brukenthal din Avrig

Pe 28 septembrie 2014, sibienii sunt invitaţi la cea de-a VI-a ediţie „Toamna Baroc” la Avrig, eveniment găzduit de Palatul Brukenthal din Avrig.

Palatul Brukenthal din Avrig este singura grădină în stil baroc păstrată aproape integral până în prezent pe teritoriul României. Grădina mai poartă şi numele de Edenul Transilvaniei. Ea a fost realizată la cererea lui Samuel von Brukenthal, cel care a fost timp de 13 ani guvernatorul Transilvaniei. Grădina este organizată pe terase care coboară către lunca Oltului. Pe vremea guvernatorului grădina era amenajată în stil franţuzesc, olandez şi englezesc.
„Reabilitarea Resedintei de Vara Samuel von Brukenthal, deschiderea unei partii de schi in Muntii Fagaras (Poiana Neamtului Avrig), crearea centrelor de agrement pe raul Olt, realizarea scolii de turism Samuel von Brukenthal la Avrig, crearea Scolii Hotel la Avrig precum si a unor puncte de informare prin accesare de fonduri europene sunt cateva dintre planurile pe care le am pentru a reusi ca, in cativa ani, Avrigul sa gazduiasca 3000-5000 de turisti pe luna. Palatul Brukenthal poate reprezenta pentru Avrig si pentru Romania, ce reprezinta Versailles pentru Franta si Schonbrunn pentru Austria. Investitia preconizata pentru realizarea proiectelor mai sus mentionate va fi de apx 60 de milioane de euro destinati infrastructuii si imbunatatirii serviciilor turistice, crearii de locuri de munca si dezvoltarii business-ului turistic in orasul Avrig ”, declara primarul orasului Avrig, Arnold Klingeis.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si