fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

TNRS prezintă două evenimente cu prilejul Unirii Principatelor Române

TNRS prezintă două evenimente cu prilejul Unirii Principatelor Române

Duminică, 24 ianuarie 2021, Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu prezintă două evenimente cu prilejul Unirii Principatelor Române, cunoscută și ca Mica Unire: de la ora 10:00, „Tradiții TO GO” și de la ora 17:00, spectacolul „Femei”, concept semnat Raluca Iani. Pe pagina de Facebook TNRS și cea a Muzeului ASTRA Fira vă așteaptă la o nouă întâlnire online „Tradiții TO GO”, iar la TNRS – Sala Mare poate fi vizionat spectacolul după cunoscutul text „Totul despre femei”, de Miro Gavran.

 

„24 ianuarie este și în acest an un prilej de sărbătoare, o zi în care toate energiile noastre sunt îndreptate înspre toți românii de pretutindeni. 24 ianuarie este ziua în care sărbătorim prin teatru Mica Unire, ziua în care invocăm încă o dată nevoia de comuniune sub semnul artei și frumosului. Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu își manifestă recunoștința tuturor celor care au văzut în artele spectacolului o cale de a redescoperi normalitatea pe care anul care tocmai s-a scurs părea să ne-o fi furat. De asemenea, gândurile noastre se îndreaptă spre comemorarea tuturor intelectualilor din Țara Românească și Moldova care, prin eforturile lor, au ajutat la clădirea națiunii pe care suntem mândri să o celebrăm alături de spectatorii noștri.” – Constantin Chiriac, Director general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, Președinte al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

 

„Tradiții TO GO” – ediție patriotică

Devenite deja o „tradiție digitală”, diminețile alături de Fira, personajul interpretat de actrița Serenela Mureșan, continuă în această duminică, de la ora 10:00, cu povestea Micii Uniri. Descoperim alături de Fira atât latura istorică, cât și pe cea populară a Unirii Principatelor Române. O explorare inedită a sărbătorilor de peste an, „Tradiții TO GO” prezintă o serie de povestiri, mituri și legende ce se ascund deopotrivă în spatele calendarului creștin și al tradițiilor păgâne pe care încă le mai regăsim în prezentul nostru. Evenimentul este realizat cu sprijinul Muzeului ASTRA Sibiu.

„Femei”, concept semnat Raluca Iani – invitația la teatru din această duminică, de la ora 17:00

Dramă, ironie, umor absurd, tragicomedie – toate acestea sunt filtrate printr-o paletă amplă de trăiri, de încercări disperate de a-l înțelege pe celălalt, de momente meschine sau pline de tandrețe, dar și de eșecuri personale care te apropie mai mult de adevăratul tău sine. „Femei” este un spectacol ce orbitează în jurul unui singur mare personaj – Femeia, alături de incarnările sale succesive care ne deschid porțile înspre micro-scenarii cotidiene subtil interconectate pentru a surprinde anatomia unui singur suflet complex, contradictoriu, cald și incisiv… Sufletul feminin.

TNRS prezintă două evenimente cu prilejul Unirii Principatelor Române

Femei

după „Totul despre femei” de Miro Gavran

 

CONCEPT SPECTACOL: Raluca Iani

ÎN DISTRIBUŢIE: Ioana Cosma, Gabriela Pîrlițeanu, Fabiola Petri, Codruța Vasiu, Raluca Iani

ASISTENT: Corina Predescu

MANAGER PROIECT: Eliza Ceprăzaru

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si