fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

TNRS iese din pandemie cu o „haină nouă”

TNRS iese din pandemie cu o „haină nouă”

Agenţia de bilete a Teatrului Naţional „Radu Stanca“ Sibiu, situată pe bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 17 își redeschide porțile atât pentru iubitorii de teatru, cei care vor să achiziționeze bilete, cât și pentru studenții la actorie, care pot zăboi în încăpere și se pot documenta, citind cărțile aflate în biblioteca amenajată în interior. Anunțul a fost făcut luni, 31 mai, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat Constantin Chiriac- directorul general naționalului sibian și Președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, alături de arhitectul Ștefan Adam, responsabilul renovării spațiului.

Inaugurarea spațiul renovat al Agenției Teatrale a fost programată, inițial, în 15 martie, dar lucrările începute în noiembrie 2020 nu au fost finalizate la timp. Programul de funcționare este marți- sâmbătă, în intervalul orar 11:00-18:00.

„Acest spațiu ar fi putut fi o gogoșărie sau o cofetărie, unde ne-am fi putut îndulci, dar sunt singur că nu doar cu pâine și cu apă se satură omul. Sunt de părerea că ceea ce ne îndulcește este și spiritul a ceea ce poate aduce cultura pentru om. Suntem într-un oraș care fabrică cultură, care are o fabrică de cultură. (…) Am fost virusat de energia actorilor TNRS, care fac un festival ajuns la maturitate și este admirabil cum administrația locală din Sibiu susține sectorul cultural, care a fost foarte afectat în pandemie. Naționalul Radu Stanca iese din pandemie cu o haină nouă, poate știți cum arăta înainte această încăpere. Aveam de a face cu niște ziduri umede, pline de igrasie, cu o pardoseală a căror suprafețe erau umflate și cu fațadă insuficient valorificată. Am făcut lucrul necesar în locul necesar!”, a spus arhitectul Ștefan Adam.

TNRS iese din pandemie cu o „haină nouă”

Ștefan Adam și Constantin Chiriac

 

TNRS iese din pandemie cu o „haină nouă”

Etichete: