fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură Judet

Tinerii artiști fac spectacole în căminele pentru vârstnici

Asociația BIS (BIS Teatru) derulează, pentru al treilea an la rând, un proiect comunitar dedicat vârstnicilor din căminele de seniori din Sibiu, atât din zona urbană, cât și în cea rurală.
Sub titlul generic “Alte povești pentru bunicii noștri”, actorul Dumitru Stegărescu și cântărețul Cristian Lupașcu vor performa miercuri, 17 august, pentru vârstnicii din orașul Sibiu, la căminele de pe strada Azilului și de pe strada George Coșbuc, cu începere de la ora 10:30, respectiv 16:30.
Dumitru Stegărescu este un actor carismatic, cunoscut publicului sibian pentru rolul Ion Creangă, din spectacolul “Povestea Poveștilor” care a fost jucat în luna august cu casa închisă, la Grădina BIS. Cristian Lupașcu, un tânăr din Republica Moldova, a fost apreciat în sezonul 2021 al emisiunii “Superstar România” pentru prestațiile sale muzicale. Cei doi își vor uni forțele artistice și carisma cu scopul de a oferi zâmbete și bună dispoziție seniorilor.
În luna septembrie, proiectul va continua cu intervenții culturale în județ: la Ighișu Vechi și la Săliște. Vârstnicii de la căminul din Ighișu Vechi vor fi încântați de artistul Claudiu Fălămaș, care le va oferi un concert cu titluri anume alese. Evenimentul va avea loc în 2 septembrie, la ora 16:30. Rezidenții de la Unitatea de Asistenţă Medico–Socială Sălişte vor primi, în 3 septembrie, la ora 10:30, vizita excepțională a actorului George Constantinescu, care le va aduce în dar pamfletele lui Constantin Tănase, în one man-show-ul “Pam-Pam”, o producție a Teatrului de Artă București.
“E o bucurie mare pentru noi faptul că artiști atât de diverși din Sibiu, din Republica Moldova, din București devin parte din acest proiect, ducându-le o rază de lumină vârstnicilor. Anul acesta, am îmbinat partiturile muzicale cu cele teatrale, pentru ca cei mai greu deplasabili să se poată bucura în egală măsură de intervențiile culturale”, spune Andrada Grosu, coordonatorul proiectului.
“Alte povești pentru bunicii noștri” este un proiect cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si