fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Timp Liber

Terasele din centrul Sibiului cresc de la an la an

Din 15 mai terasele din centrul Sibiului au intrat în sezon. În centrul istoric sunt amplasate în prezent 50 de astfel de terase, dispuse pe o suprafaţă totală de 2.140 mp. 
Cele mai multe terase sunt în Piaţa Mică numărul lor ajungând la 19. Turiştii şi sibienii care aleg aceste terase pot utiliza în acest scop cele 104 de locuri de parcare din Piaţa Mică pentru care taxa este de 1 leu/ 30 min. În Piaţa Mare sunt amplasate 10 terase, iar pe strada Nicolae Bălcescu sunt amplasate alte 11. Încă 10 terase au fost aprobate pe străzi din centrul istoric.

Fiind situate în centrul istoric, terasele trebuie însă să respecte cu atât mai mult regulamentul stabilit în ceea ce priveşte mobilierul şi aspectul general. De aceea inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public şi Privat au efectuat controale pentru a depista eventualele nereguli care ar crea un aspect dezordonat şi nepotrivit pentru un centru istoric. Inspectorii au aplicat 21 de sancţiuni, din care 14 sub formă de avertisment, printre neregulile depistate numărându-se depăşirea suprafeţei avizate, neafişarea la loc vizibil a acordului de ocupare a domeniului public, lipsa de delimitare cu aranjament floral şi amplasare de terase fără aviz.
Suma încasată în bugetul local de la începutul anului şi până în prezent în urma amplasării acestor terase pe domeniul public a fost de 214.947 lei.
Etichete:

Recomandam sa citesti si