fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Publicitate

Teo’s cake: deserturi delicioase, umplute cu dragoste

Cele mai bune prăjituri franțuzești – Macarons – din Sibiu sunt preparate de Tania, o tânără de 27 de ani, din Chișinău. “Mamă de 3, îndrăgostită de deserturi”, după cum chiar ea se identifică, pe pagina de Instagram.

Cartea de vizită: Macarons

În câteva luni, Tania a devenit celebră pentru „macaronșii grași” pe care îi prepară, pentru gustul lor delicios, care nu are nicio legătură cu cei din super-market. „Cartea de vizită cu care am vrut să mă prezint și să am succes în Sibiu sunt Macarons și cred că am reușit. Folosesc doar ingrediente premium – făină de migdale, ciocolată belgiană, păstaie de vanilie și coloranți alimentari naturali”, mărturisește Tania.

Prăjituri 100% naturale

Deserturile Taniei au cucerit, treptat, sibienii. Cele mai apreciate prăjituri din portofoliul ei sunt Macarons și Red velvet cupcake. Deși conservatori, clienții sunt încântați și de noutățile pe care le propune Tania: lapte de pasăre reinterpretat (cubulețe de ciocolată albă și cremă de brânză, învelite în fulgi de nucă de cocos), Honey cake (cu foi de miere și cremă de vanilie) sau Tort Napoleon (blat foietaj, cu cremă de vanilie). Surpriza de Crăciun va fi un cozonac artizanal, cu petale de trandafir, cu fructe confiate. Blaturile preparate de Tania nu au zahăr, sunt din făină dură și unt. De altfel, toate ingredientele folosite sunt 100% naturale. Nu toate se găsesc, însă, în România (cum este cazul fructelor liofilizate), așa că Tania le comandă din Chișinău.

Secretul succesului: pasiunea

Ingredientul secret al deserturilor preparate de Tania este extraordinara ei pasiune. „Cred că plăcerea cu care le fac e cea mai importantă. Rețeta și calitatea ingredientelor îți garantează doar 80% din succes. Restul e dat de energia ta”, spune Tania, mărturisind că toate deserturile din portofoliul ei sunt preparate exclusiv de ea. „Prefer să refuz clienți decât să le ofer produse care nu se ridică la standardele mele. Niciodată nu mă gândesc la bani, fac totul cu plăcere. Dorința mea cea mai mare este ca cel care consumă desertul preparat de mine să fie încântat”, subliniază Tania.

Cursuri cu chefi francezi și ruși

Tânăra nu este doar pasionată de cofetărie, ci este și licențiată în domeniu. A studiat cinci ani la Universitatea Tehnică de Management și Alimentație Publică din Chișinău. S-a specializat, apoi, pe anumite tipuri de deserturi, urmând cursuri practice susținute de chefi francezi și ruși. A absolvit patru cursuri de Macarons, cinci cursuri pentru torturi, unul pentru prăjituri porționate, unul pentru Panettone și multe alte cursuri online. “Întotdeauna este loc pentru a învăța!”, consideră Tania.

Îndrăgostită de Sibiu

În 2015, când l-a vizitat prima oară, s-a îndrăgostit iremediabil de Sibiu. A cucerit-o aerul romantic al străduțelor înguste din centrul istoric și i-a încolțit în minte ideea de a-și petrece toată viața aici. An de an, a revenit la Sibiu, ca turist, dar în 2022 a decis, împreună cu soțul ei, că este momentul să devină sibieni. În luna iunie, s-au mutat definitiv, împreună cu cei trei copii ai lor, în vârstă de 6, 4, respectiv 3 ani. “Aveam o situație financiară bună în Chișinău, dar am decis să venim în România pentru copii. Am considerat că Sibiul este orașul ideal: le oferă siguranță și aici sunt mai multe uși deschise pentru ei”, apreciază Tania.

Sibienii sunt prea stresați

Orașul are aceeași imagine frumoasă în sufletul Taniei, dar sibienii îi par diferiți. „Oamenii sunt mult mai stresați decât cei din Chișinău. Nu știu să se bucure de lucrurile mici și dau prea multă importanță situațiilor care le provoacă un disconfort de moment. Din acest punct de vedere, suntem puțin dezamăgiți”, spune Tania.

Cum puteți comanda deserturi delicioase?

Telefon: 0758.887992

Pagina de facebook: Teo’s cake

Pagina de instagram: teoscake.desserts

Teo’s cake: deserturi delicioase, umplute cu dragoste

Teo’s cake: deserturi delicioase, umplute cu dragoste

Teo’s cake: deserturi delicioase, umplute cu dragoste