fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Teodora Minea, una dintre absolventele de 10 ale Colegiului Național „Octavian Goga”: Vreau să devin regizor de teatru și să colaborez cu reviste

Patru absolvenţi ai Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu au obţinut calificativul maxim la toate probele examenului de Bacalaureat din acest an. Cu media 10 la sesiunea din vară a examenului maturităţii se remarcă, elitele acestei unități de învățământ sunt Teodora Minea (profil filologie bilingv- engleză), Oana Cicur (filologie bilingv-engleză), Teodora Eveline Buta (specializarea științe ale naturii bilingv-engleză) și Horia-Alexandru Bocea (specializarea științe ale naturii)

A fost bine! Pentru că atunci când îți pasă, e bine! Mă înclin în fața exemplului vostru de perseverență si ambiție, dragi absolvenți! Și mă bucur pentru fiecare în parte! Toți ați reușit! Nu este vorba despre note, ci despre Oameni! Ați dat adevărata măsură a Frumosului din Om! Felicitări! Sunt mândră de voi, generația 2020, pentru că ați confirmat tradiția si prestigiul acestui Colegiu! (directorul Colegiului Național „Octavian Goga” din Sibiu, Laura Dumitru)

 

Teodora Minea

Teodora Minea, una dintre absolventele de 10 ale Colegiului Național „Octavian Goga”: Vreau să devin regizor de teatru și să colaborez cu reviste

„Vreau să devin regizor de teatru și să colaborez cu reviste” este jobul pe care și-l dorește absolventa de 10. Tânăra a clădit „cărămidă cu cărămidă” (cum se spune) această carieră încă de pe băncile liceeului, colaborând cu revista Capital Cultural și, de asemenea, este unul dintre elevii jurnaliști ai proiectului „Exercițiu 18” „Îmi place enorm să scriu (colaborez cu Capital Cultural și scriu la Exercițiul18, revista de și pentru tineri) Exercițiul 18 rămâne în continuare proiectul meu de suflet. Teatrul este pasiunea mea principală, cea care m-a conturat înspre ceea ce sunt acum (actoria la început, apoi regia).”, ne-a mărturisit Teo.

O leagă multe amintiri, proiecte, familia, prieteni…cam totul de Sibiu, dar cu toate acestea, consideră că pentru a-și atinge țelul trebuie să urmeze studiile Universității Babeș-Bolyai din Cluj – Facultatea de Teatru si Film – Specializarea Regie Teatru. În timpul școlii a dorit să își reprezinte colegii în Consiliul Județean al Elevilor și cu siguranță a facilitat legătura dintre cele două „baricade”, găsind o rezolvare pentru problemele celor din jur. „Vă pot spune că “premierele” acestea nenumărate în învățământ bulversează pe toată lumea: elevi, profesori, părinți. Asta cu “aliniatul la standardele europene” este praf în ochi, părerea mea. Atât timp cât încă ne plângem de subiectivitatea notelor acordate în timpul semestrelor, atât timp cât examenul de bacalaureat nu reflectă altceva decât capacitatea de memorare, anonimizarea numelui este fix cea mai neimportantă problemă. Noi suntem în Sibiu, “ombilicus mundi”, dar ce fac cei de la sate?”

„În niciun caz nu m-am așteptat la 10!”

Teodora Minea este o tânără plină de viață, energie, curiozitate, care nu poate sta locului nicio clipă. Pe lângă teatru și activitățiile jurnalistice, muzica este o parte esențială din viața ei, fiind mereu înconjurată de muzică și de instrumente. De asemenea, cititul „este intrinsec inclus între pasiunile mele, nefiind posibile celelalte fără acesta. Și sport am făcut, sunt o fire sportivă. Am făcut balet 6 ani când am fost mică, apoi 6 ani de karate full contact, acum fac sală și antrenamente acasă.”, spune absolventa, născută în zodia leu. Și-a reprezentat liceul cu succes la numeroase olimpiade și concursuri. Spre exemplu, la disciplina Latină a luat de 3 ori în cei 4 ani de liceu locul 1, în acest an s-a clasat pe locul 2 pe județ la Filozofie (ambele premii fiind pe județ), iar la olimpiada de dezbateri a ajuns cu echipa la națională.

Se pare că Teodora nu este singurul absolvent de 10 al familiei Minea, Tudor – fratele mai mic- se dovedește a fi un bun matematician încă din gimnaziu, reușind să obțină 10 curat la Evaluarea Națională.  Despre 10 pe line sibianca spune că „În niciun caz nu m-am așteptat la 10! Nici nu știu cum să reacționez. Fiind la uman am dat proba la română și istorie, iar proba la alegere am dat-o la logică. Mi s-a părut atât de simplu, încât am fost stresată să nu greșesc din neatenție, să nu încurc itemii, am fost anxioasă, fiindcă eram sigură că am ratat ceva esențial. La istorie am fost foarte stresată, nu pot spune că știu istorie sau că învăț cu foarte mare drag. Am învățat de nevoie, cu un prieten bun cu care am intrat pe Skype aproape în fiecare seară în timpul carantinei. Lui îi datorez mare parte din nota mea… La logică m-am așteptat, pentru că m-am pregătit intens în carantină, intram zilnic cu profesoara pe Zoom. Ne-a învățat să învățăm sistematic și organizat. În rest, le-am spus și a lor mei, “probabil peste 9”. Nu am vrut să mă amăgesc fiindcă știu că la română și istorie este subiectiv, în principal la subiectul 3. Nu am făcut niciun fel de meditații, doar întâlniri cu prietenii pe Skype să vedem care, ce a mai învățat.”, spune fata de 10.

Nu vrea să transmită sfaturi viitoriilor absolvenți. „Nu cred că sunt în măsură să dau sfaturi, fiecare trebuie să-și trăiască în felul lui clasa a XII-a. Pentru mine prioritară a fost revista Exercițiul18.”

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si