fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Interviu Actualitate

Teodor Macrea, ziua controlor Tursib, noaptea artist de hip hop

Teodor Lucian Macrea, cunoscut sub numele scenic de Suspect, este un sibian în vârstă de 22 de ani, pasionat de muzică hip hop.  Ziua vi se adrează prin „Biletele la control, vă rog”, iar seara îl puteți asculta când muzică hip hop în cluburile din oraș. Tânărul nostru va organiza un concert la finele săptămânii viitoare și am fost curioși să îl cunoaștem mai bine pe acesta, dar și dacă se gândește să anuleze evenimentul din cauza decretării stării de urgență.

Ziua verifici biletele călătorilor care aleg serviciile Tursib, iar pe timpul nopții te putem asculta cântând în cluburile din oraș. Vrem să aflăm mai multe informații despre tine, cum ar fi cine este Teodor Lucian Macrea și când ai descoperit pasiunea pentru muzica hip-hop?

Am 22 de ani, sunt din Sibiu, iar pasiunea pentru muzica hip hop mi-am descoperit-o în luna aprilie 2014 când am început să cânt. Tatăl meu este un mare fan al muzicii rock și cred că acest lucru m-a determinat să iubesc muzica.

 

De ce ai ales numele de scenă Suspect?

Eram deja la al doilea concert și încă nu aveam nume de scenă. Aveam o îmbrăcăminte mai ciudată în perioada aceea, niște pantaloni cu o talie foarte joasă și arătau ca niște pijamale. Toată lumea mă striga „dubios”, pentru că se pare că așa și arătam.

 

La finele săptămânii viitoare ai programat din nou un mini concert pentru sibieni. Va mai avea loc sau te-ai gândit să îl reprogramezi din cauza decretării stării de urgență sau a anulării diferitelor evenimente din cauza acestei pandemii, covid 19?

Încă nu ne-am gândit să amânăm concertul programat vineri, 20 martie, la Bridge Caffe, de pe Strada General Magheru, Numărul 45. Vom vedea pe parcursul săptămânii viitoare cum evoluează l, ucrurile și ne vom adapta și noi.

 

Care este prețul biletor?

Accesul la Concertul Suspect se face pe baza unui bilet pe care îl puteți achiziționa de la intrarea în club începând cu ora 21:30. Prețul unui bilet este 5 lei.

 

Ai început să organizezi aceste concerte în diverse localuri din oraș, cum este perceput hip hop-ul de către sibieni?

De cele mai multe ori, hip hop-ul din perspectiva ascultătorilor, nu este chiar atât de ușor de perceput, pentru că unele melodii pot avea un mesaj subliminal, alte mesaj au direct. Depinde foarte mult de percepția și preferințele fiecăruia. În general, publicul acestui gen de muzică este din ce în ce mai mic.

 

Te-ai gândit să participi la concursuri, să devii din ce în ce mai cunoscut?

Da, am participat la X Factor în anul 2016 alături de un alt băiat, unde am reușit să trecem de fazele regionale din Sibiu. Din păcate, nu am reușit să trecem mai departe când am ajuns la București. Consider că a fost o experiență de neuitat și un lucru care mă ajută foarte mult în viitor, având în vedere că am avut în fața un public numerous, dar și pe cei trei jurați care aveau o experiență vastă.

 

Ți s-a întâmplat să vina la concertele tale persoane pe care le-ai amendate?

S-a întâmplat de foarte multe ori ca la concerte să vină și persoane pe care le-am amendat. Am o legătură de amiciție cu cei  pe care i-am amendat, deoarece le-am explicat la serviciu trebuie să fii responsabil, în plus legea este pentru toată lumea. În afara programului sunt prieten cu toată lumea.

 

Dacă nu ai fi ales hip lhop, ce alt gen muzical crezi că ți s-ar potrivi?

Nu știu să îți răspund, deoarece nu m-am gândit până acum la un alt gen muzical, probabil un rock mai ușor. Nu știu sigur. Consider că  menirea mea este să fac muzică hip hop.

 

Melodiile pe care le cânți sunt coveruri sau cânți propriile melodii? Și compui?

Toate melodiile pe care le scriu au conținut propriu, însă instrumental deocamdată le iau de pe internet, deoarece momentan nu dispun de o situație financiară atât de bună, care să îmi permit să fac fiecare piesă pe un negativ original. În viitor sper să reușesc acest lucru cu ajutorul publicului sau din promovări.

 

Dacă ar fi să faci un top al pieselor care îți sunt mai dragi, care ar fi acesta?

Referitor la acest top, toate piesele îmi sunt dragi, deoarece toate sunt scrise din suflet. Nu vreau să mă ascund după perdea. Toate îmi sunt dragi, dar cred că fiecare artist are câteva melodii mai dragi, preferate să spun așa. Una dintre acestea, ar fi Principii, deoarece este melodia mea de referință, fiind o piesă cu mesaj direct.

 

Există vreun raper care te inspiră, de la care “încerci să furi” meserie?

Da, există foarte mulți artiști din muzica hip hop și nu numai care mă inspiră. Unul dintre aceștia este El Nino, un artist care face muzică de vreo 13 ani, având vreo 13/14 albume scoase. Este un care a dat dovadă de foarte multă muncă, pasiune, dăruire și care a investit foarte mulți bani. Încerc să iau de la fiecare ce au mai bun.

Vă aștept pe 20 martie, începând cu ora 21:30 la Bridge Caffe la concert, unde vă aștept alături de toboșarul meu, Mihai. Vom aveam și un moment de tobe plus voce, plus invitații noștri Natanael Miha Junior și Adry XXL, doi băieți din Mediaș, pe care vreau să îi ajut cât pot și încerc să îi promovezi în concertele mele. Suntem prieteni foarte buni și ne ajutăm la promovări. Vă așteptăm la eveniment și așteptăm concluziile dumneavoastră de la final.

Etichete: