fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Sibiu

Teatrul Gong spune „povești invizibile”, în București

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu va prezenta, în 7 februarie, la București, prezintă spectacolul „Povești invizibile”, inspirat din lumea copiilor nevăzători. Evenimentul se va desfășura la Centrul de Teatru Educațional „Replika”, iar accesul publicului este gratuit.

Povești invizibile” este spectacolul unei călătorii-învățare, care ne provoacă să ne imaginăm multiple posibilități de a atinge lumea din jurul nostru: cu buricele degetelor care se mișcă lent pe contururi, cu tălpi care încearcă să urce cât mai sus, cu genunchi care nu stau la locul lor, cu urechi care se lipesc de zgomote. Într-o zi ca oricare alta, o fetiță care nu vede ca alți copii, și mama ei, care vede multe pericole peste tot, înlocuiesc temele cu un joc pentru urechi și degete. Cele două traversează împreună păduri, șosele și chiar canalele de sub oraș. Oare unde vor ajunge până la urmă?

Povești invizibile” este un spectacol inspirat din lumea copiilor nevăzători. Copiii și părinții văzători sunt invitați să aleagă dacă vor să vadă „totul deodată”, adică să se uite ca spectatorii obișnuiți, sau vor să-și antreneze urechile și degetele și să parcurgă poveștile „bucată cu bucată”. Spectacolul are o durată de aproximativ 60 de minute și nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 7 ani.

Accesul publicului la acest spectacol se face gratuit, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locurilor se poate face prin e-mail la rezervari.replika@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

Spectacolul face parte din proiectul „Povești invizibile. În lumea copiilor nevăzători”, un proiect de intervenție culturală și educație participativă, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul căruia au avut loc ateliere cu elevi și profesori din mai multe școli pentru copii nevăzători din țară și interviuri cu părinți. Spectacolul este o coproducție între Teatrul GONG din Sibiu și Centrul de Teatru Educațional Replika din București.

POVEȘTI INVIZIBILE

de MIHAELA MICHAILOV;

Direcția de scenă: SELMA DRAGOȘ;

În distribuție: ELIZA PĂUNA și MIHAELA RĂDESCU;

Voce: MIHAI DIMA;

Spațiul și instalația tactilă: GABI ALBU;

Muzica: ALEXEI ȚURCAN;

Operator sunet: CLAUDIU RUSU COSTEA;

Light design: DRAGOȘ PETRIȘOR;

Un concept de ELIZA PĂUNA.

Etichete:

Recomandam sa citesti si