fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Cultură

Teatrul de Balet Sibiu pe scena evenimentului „Zilele Muzicale Româno-Americane”

Teatrul de Balet Sibiu pe scena evenimentului „Zilele Muzicale Româno-Americane”

Teatrul de Balet Sibiu și Orchestra Filarmonicii Sibiu împreună pe scenă, în cadrul evenimentului „Zilele Muzicale Româno-Americane” Teatrul de Balet Sibiu și Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș, prezintă vineri, 1 iulie 2021, în Piața Mare, de la ora 21:00, în cadrul evenimentului „Zilele Muzicale Româno-Americane”, spectacolul de balet neoclasic „Primăvara Apalașă”, creat pentru acest eveniment de coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner.

„Pe 1 iulie suntem prezenți în Piața Mare cu una dintre cele mai frumoase colaborări pe care le poate avea Sibiul cultural: Filarmonica de Stat cu Teatrul de Balet Sibiu. După o uvertură românească a celor ,,Trei dansuri românești” compuse de Theodor Rogalski, vom plonja cu încredere într-un spectacol în care pe muzica lui Aron Copland, dansatorii în coregrafia Aleishei Gardner ne vor desena în spațiul pieței epopeea americană a cuceririi vestului de către o tânără familie. Spectacolul de Balet «Appalachian Spring» sau «Primăvara Apalașă» este realizat în premieră națională și ne va reaminti celebra muzică a coloanelor de film cu aceeași temă, completând astfel repertoriul național al spectacolelor de balet.” Dirijor Cristian Lupeș, Manager Filarmonica de Stat Sibiu

Din distribuția spectacolului „Primăvara Apalașă” fac parte dansatorii Teatrului de Balet Sibiu: Adonis Corveas (Cuba), Alba Fernández (Spania), Antonin Faraut (Franța), Ayaka Nagai (Japonia), Camille Texier (Franța), Cristian Preda (România), Dalia Millan (Peru), Ellie Marie Hennequin (Marea Britanie), Franco Cubero (Cuba), Gabriela Checo (Republica Dominicană), Gabriella Delgado (Republica Dominicană), Jessica Arechavaleta (Cuba), Johan Mancebo (Republica Dominicană), João Gomes (Portugualia), Kenichi Murata (Japonie), Marco Palamone (Italia), Maynard Miranda Fernández (Cuba), Natalie Barbis (Australia), Răzvan Iacob (România), Remi Nakano (Japonia) și Tereza Dragomir (România).

„Ne onorează fiecare prezență pe scenă alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, unul dintre partenerii de nădejde ai Teatrului de Balet Sibiu și un actor important al vieții culturale sibiene. De această dată, vă invităm pe toți în inima  orașului, locul în care au loc toate marile evenimente ale Sibiului: Piața Mare. Pe muzica lui Aron Copland, sub bagheta dirijorului Cristian Lupeș, vom prezenta lucrarea coregrafică «Primăvara Apalașă» creată de Aleisha Gardner special pentru această ediție a Zilelor Muzicii Româno-Americane. Stagiunea Teatrului de Balet Sibiu se va încheia cu spectacolul de dans-teatru «Sînt o babă comunistă!», pe 22 și 23 iulie 2021.” Ovidiu Dragoman, Director Teatrul de Balet Sibiu

Evenimentul „Zilele Muzicale Româno-Americane” este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu și cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu, prin Agenda Culturală. Accesul în zona de scaune la toate evenimentele din program este liber, în limita locurilor disponibile și doar după ce se face dovada imunizării împotriva SARSCov2 (sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore). Pentru a respecta normele sanitare în vigoare, spectatorilor prezenți li se va măsura temperatura, iar fiecare dintre aceștia va trebui să se dezinfecteze pe mâini la intrare. Minorii vor fi exceptați de la prezentarea acestor dovezi medicale. Purtarea măștii sanitare este obligatori pe întreaga durată de desfășurare a evenimentului. Minorii de peste 5 ani vor fi obligați să poarte mască.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si