fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Tarifele Muzeului Astra nu se vor modifica în acest an

Tarifele Muzeului Astra nu se vor modifica în acest an

Anul 2020 a fost un an greu pentru toate instituțiile de cultură, și cu toate acestea, Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu a reușit prin munca, devotamentul și implicarea muzeografilor, a voluntarilor, a meșterilor și a partenerilor din mediul privat să facă față pandemiei și să atragă vizitarorii respectând toate măsurile și condițiile impuse de pandemia COVID-19.

Bilanțul realizat la finele anului 2020 arată așa:

  • 1711 acțiuni culturale
  • 469 de ateliere  și activități educaționale
  • aproximativ 10.470 de beneficiari
  • 62 de evenimente culturale
  • 5 evenimente sportive sau de recreere
  • câștigătorii unui proiect pe fonduri norvegiene

Cifra de afaceri la Galeriile de Artă Populară a fost de aproximativ 268.269 lei, o scădere cu circa 68,15%. „Pandemia a generat efecte negative și în sectorul cultural. Noi am avut trei luni de zile în care muzeul a fost închis. Cred că fără existența Muzeului Astra ar fi fost foarte greu pentru meșterii din mediul rural, cei care produc obiecte și rețete să supraviețuiască. Noi, la muzeu am încercat să gândim programe sustenabile pentru ei, programe în care să își conștientizeze resursa și să o valorizeze, să genereze efecte economice.”, a spus Ciprian Ștefan, managerul Muzeului Astra Film.

Astra Film în Dumbrava Sibiului sau „pofta ce am poftit-o”, așa cum o numește Ciprian Ștefan, a ajuns în 2020 și în muzeu. Insituția manageriată de acesta a devenit sală de cinema pentru iubitorii de filme. „Organizarea festivalului de film a generat pentru noi un plus valoare și o altă imagine și o altă ofertă culturală care va continua și în anul 2021.”, a ținut să precizeze acesta”

Reprezentanții instituției au precizat în cadrul unei conferințe de presă, organizată cu ocazia prezentării bilanțului aferent anului 2020 că nu vor fi modificate tarifele pentru abonamente sau biletele de acces. Însă, iau în calcul introducerea unor taxe punctuale legate de anumite evenimente pe care le vor găzdui. „În condițiile date, tarifele (fie ele bilete sau abonamente) nu se vor modifica sub nicio formă în acest an. Ne dorim ca în anul 2021 să fim aceeași instituție aplecată către nevoile comunității, care oferă programe culturale de calitate care au un rol determinant în dezvoltarea organică a societății, să facem uitată perioada aceasta ciudată prin care am trecut cu toții în 2020, dar cu optimism putem spera că societatea își va reveni la normal. Trebuie să oferim clipe de plăcere, bucurie și optimism în Muzeul din Dumbrava Sibiului și, noi, din acest motiv suntem aici pentru publicul nostru, pentru comunitate. Aceasta este noua misiune a muzeului, nu doar aceea de a conserva un patrimoniu, fără a-l comunica și transmite mai departe către societate.”, a subliniat managerul muzeului.

Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro

Etichete:

Recomandam sa citesti si