fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Tabără gratuită pentru elevii din județ

 

O nouă serie de elevi de la școlile din Iacobeni, Netuș, Noiștat, Brădeni și Târnava beneficiază gratuit de o tabără de vară la Centrul de Agrement pentru Tineret Rîu Sadului, prin proiectul „Punți în dezvoltare”.

Din 15 până în 19 august, copiii vor participa la diverse activități educative: combaterea discriminării prin teatru forum, alături de Fabrica de Teatru, ateliere de comunicare multiculturale, asimilarea conceptului de empatie și a nevoii de a fi ascultat, sesiuni dedicate înțelegerii incluziuni. Pe lângă serile de filme, karaoke, talent show și tradiționalul foc de tabără, organizatorii le-au pregătit și surprize. “Scopul unei tabere de vară, deși aceasta include practicarea mai multor sporturi outdoor, nu este acela de a atinge performanțe sportive, ci de a oferi participanților posibilitatea de a petrece timp de calitate în mijlocul naturii și în compania copiilor de aceeași vârstă, de a deprinde cunoștințe noi, de relaxare, distracție și lecții de viață, autocunoaștere și dezvoltare personală, de dezvoltarea creativităţii, a simţului de responsabilitate şi a gândirii pozitive, de a lucra în echipă şi posibilitatea de a lega noi prietenii”, explică Ana-Maria Bogdan, managerul proiectului.
Proiectul ”Punți în dezvoltare”, implementat de Fundația CEIR (Centrul European pentru Integrarea Romilor), este realizat cu sprijinul financiar primit prin Granturile SEE 2014-2021, în cadrul Programului de Educație, Burse, Ucenicie și Antreprenoriatul Tinerilor. Acesta se va desfășura până în iunie 2023, în cinci unități școlare partenere din județul Sibiu: Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială Târnava, Școala Gimnazială Brădeni, Școala Primară Netuș, Școala Gimnazială Noiștat.

Etichete: