fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sibiu

Sute de sibieni au hrănit păsările din Muzeul ASTRA

Programul ,,Eu ciripesc și iarna în muzeu”, derulat de Muzeul ASTRA, în perioada 16 decembrie 2022 – 28 februarie 2023, a avut succes.

Acțiunea specială de observare a păsărilor sălbatice din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, precum și hrănirea lor pe timp de iarnă a atras sute de vizitatori.  ”În aceasta perioadă, am înregistrat 784 de vizitatori care au hrănit păsările cu semințele găsite în pungile de la intrarea principală. Vorbim despre elevi de la grădinițe, școli sau pur și simplu vizitatori care iubesc fauna din Muzeul ASTRA. Cu toții au primit hărți pentru a descoperi cu ușurință toate cele 4 locații cu 6 hrănitori amplasate în Muzeul în aer liber. La final, aceștia au primit drept răsplată un obiect handmade confecționat în atelierele educaționale interactive la Muzeul ASTRA. Pe lângă recunoștința noastră, în mod sigur și pițigoiul mare, pițigoiul albastru, macaleandrul, ticleanul, rața mare, ciocănitoarea mare, lebăda și toate celelalte specii s-au bucurat din plin de atenția primită”, anunță reprezentanții Muzeului ASTRA.

Acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost inițiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România.

Etichete:

Recomandam sa citesti si