fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sibiu Social

Sute de pachete cu alimente, pentru sibienii săraci

Peste 26.000 de pachete cu ajutoare alimentare vor ajunge la familiile defavorizate din județ

Peste 450 de pachete cu produse alimentare au fost distribuite sibienilor cu venituri mici, în cadrul tranșei a șasea a programului. Săptămâna trecută, Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Sibiu a finalizat de distribuit pachetele cu produse alimentare persoanelor defavorizate înscrise în listele inițiale. 459 de pachete au ajuns la beneficiarii de venit minim garantat și familiile care primesc alocație pentru susținerea familiei.

Urmează listele suplimentare

Alte 424 de pachete urmează să fie distribuite celor aflați pe listele suplimentare întocmite de DAS, potrivit prevederilor OUG nr. 84/2020, după cum precizează Primăria Sibiu. ”Începând de astăzi, 30 mai, stocurile rămase disponibile vor fi repartizate către copii cu handicap grav și accentuat cu domiciliul /reședința în municipiul Sibiu, persoanele care locuiesc în așezările informale, precum și persoanele/familiile ce se afla în sărăcie severă și nu beneficiază de venit minim garantat și alocație pentru susținerea familiei, aflați în evidență Direcției de Asistență Socială Sibiu”, precizează Primăria Sibiu.

Distribuirea se va face pe bază de programare. Beneficiarii vor fi contactați telefonic de angajații DAS, care le vor comunica data la care trebuie să se prezinte pentru a ridica pachetele de la Cantina Municipiului Sibiu, de pe Calea Gușteriței, nr. 22.

Documentele necesare pentru ridicarea pachetelor:

carte de identitate/buletin/carte de identitate provizorie

– certificat de naștere în original pentru copiii sub 14 ani

– certificat de încadrare a copilului într-un grad de handicap, în original.

Un pachet are 25 kg

Fiecare pachet conține următoarele produse alimentare: făină de grâu – 5 kg, mălai – 4 kg, paste făinoase – 2 pungi (400gr), ulei – 4 litri, zahăr – 2 kg, orez – 4 kg, conservă carne de vită – 5 cutii, conservă carne de porc – 3 cutii, conservă pateu de ficat de porc – 5 cutii, compot de fructe – 2 borcane, gem de fructe – 1 borcan, gem de fructe dietetic – 1 borcan. Produsele vor fi preambalate într-o cutie de carton cu o greutate de aproximativ 25 kg fiecare.

Aceste alimente sunt acordate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2018-2021, cofinanțat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane.

Etichete: