fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Sute de elevi sibieni încep școala fără manuale

Ca în fiecare an, la Sibiu va începe școala fără ca toți elevii să primească manualele necesare. Deocamdată, doar 72% din necesarul de manuale școlare a fost primit la depozitul de manuale al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Sibiu.

Avem în vedere asigurarea manualelor pentru învăţământul obligatoriu, cu accent deosebit pe asigurarea manualelor școlare pentru clasa a VI-a”, punctează șeful ISJ Sibiu, inspectorul școlar general Marius Novac. Așa se explică absența manualelor de clasele a XI-a și a XII-a în multe licee din județ.

Potrivit unui raport transmis de ISJ Instituției Prefectului – Județul Sibiu, la data de 23 august erau doar 25 de unități de învățământ care au primit toate manualele pe care le-au comandat. Pentru alte 78 de școli și licee, comanda a fost onorată parțial, iar 13 unități de învățământ nu au primit nimic din tot ce au cerut. Elevii acestora vor folosi manualele jerpelite rămase de la generațiile anterioare sau își vor cumpăra altele, din librării.

Procedura este destul de laborioasă. Fiecare unitate şcolară transmite către ISJ necesarul de manuale, datele sunt centralizate și trimise către Ministerul Educației, care face achiziția. Manualele comandate intră în magazia Inspectoratului Școlar Județean, de unde urmează să fie ridicate de reprezentanții unităților de învățământ la finalul lunii august astfel încât acestea să poată fi ridicate de la magazia ISJ Sibiu la sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie. Termenul de finalizare a acestei proceduri este data de 8 septembrie, însă elevii, dascălii și părinții știu deja că acesta nu s-a respectat niciodată.

În judeţul Sibiu, funcţionează 332 de unităţi de învățământ de stat și 34 de unități de învățământ privat.

Etichete:

Recomandam sa citesti si