fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Social

Șura Mare are propriul Serviciu de Evidență a Persoanelor

Cei peste 5.000 de locuitori din Șura Mare și Hamba nu vor mai fi nevoiți să vină la Sibiu pentru obținerea documentelor de identitate. Luni, 19 iunie, se va deschide Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) al comunei Șura Mare, înfiinţat prin Hotărârea nr. 144/2021 a Consiliului Local. Acesta va funcționa în sediul amenajat pe strada Principală nr. 252.

Documente necesare

Cetățenii comunei Șura Mare vor putea solicita și obține cărți de identitate în cadrul programului zilnic de lucru cu publicul, prezentând următoarele documente: cererea-tip pentru eliberarea actului de identitate; actul de identitate (dacă mai este deținut); certificatul de naştere (original); certificatul de căsătorie, original (în cazul persoanelor căsătorite sau al soţului supravieţuitor); hotărârea de divorţ definitivă/certificatul de divorț, original (în cazul persoanei divorțate); certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta de până la 14 ani, care își schimbă domiciliul împreună cu solicitantul, original; documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original; chitanţa reprezentând contravaloarea actului de identitate (7 lei pentru cartea de identitate, respectiv 1 leu pentru cartea de identitate provizorie. Taxa se poate achita la casieria instituției. În cazul în care nu se pot prezenta toate aceste documente, cetățenilor în cauză li se vor elibera cărți de identitate provizorii.

Descentralizare

SPCLEP Șura Mare este cel de-al 20-lea serviciu de specialitate înfiinţat în judeţul Sibiu, fiind rodul unei activități complexe, al unui efort comun al mai multor instituții cu atribuții în domeniu – autorități publice locale, Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor Sibiu, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Sibiu – activități desfășurate sub atenta coordonare a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, instituție de interes public aflată în subordinea Consiliului Județean Sibiu”, precizează Florin-Ioan Muteanu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sibiu.

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si