fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Supraveghere ”inteligentă” pe A1 Sibiu – Holdea

Traficul de pe Autostrada A1 Sibiu – Holdea va fi supravegheat printr-un sistem inteligent de transport (ITS) care va verifica viteza, rovinieta și gabaritul și greutatea vehiculelor. Toate informațiile de la sistemele amplasate pe sectoarele de autostradă vor fi transmise la Centrul de Monitorizare și Informare de la Săliște. În cazul încălcării regulilor de circulație, vor fi semnalate alerte automate, iar datele transmise vor fi procesate în vederea acordării sancțiunilor de contravenție.

Licitație lansată de CNAIR

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat, în 17 februarie, o licitație pentru implementarea și integrarea sistemelor ITS pe Autostrada A1 Sibiu – Holdea.

Sistemele ITS sau STI reprezintă sistemele de transport inteligente. Acestea sunt aplicații avansate, care au ca scop furnizarea de servicii inovatoare privind diferitele tipuri de transport și management al traficului, cât și de a permite diverșilor utilizatori să fie mai bine informați și să folosească rețelele de transport într-un mod mai sigur, mai coordonat și mai „inteligent”. „Prin soluțiile de detecție adoptate se vor îndeplini cerințele de numărare a vehiculelor, clasificarea acestora în funcție de lungime și viteze de deplasare, gabaritul și densitatea traficului. De asemenea, vor fi instalați și senzori meteo care să furnizeze toate informațiile solicitate”, se precizează în caietul de sarcini.

Identificare automată și măsurarea vitezei

Sistemul ITS va identifica automat orice mașină ajunge pe autostradă după numărul de înmatriculare, ceea ce va permite ulterior verificarea plății rovinietei. ”Vehiculele care depășesc pragul de viteză stabilit sunt fotografiate cu o cameră digitală de înaltă rezoluție. O a doua imagine poate fi imediat achiziționată pentru a putea fi folosită ca probă în instanță, dacă este cazul.

Cântărire dinamică

Sistemul trebuie să măsoare fără contact dimensiunile vehiculelor care circulă pe benzile 1 și 2 și să transmită către Centrul de Monitorizare și Informare dimensiunile vehiculelor (lungime, lățime, înălțime). Pentru vehiculele care depășesc greutatea pe axă, grupuri de axă, totală, dimensiunea maximă de gabarit sau viteza maximă legală, sistemul trebuie să înregistreze și să trimită o alertă către Centrul de Monitorizare și Informare, care să conțină și imaginea vehiculului precum și numărul de înmatriculare”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Etichete:

Recomandam sa citesti si