fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Summit-ul Partidului Popular European, organizat în 9 mai la Sibiu

Liderii PPE se vor reuni la Sibiu pentru a pregăti întâlnirea informală a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană.
Șefi de stat și de guvern, lideri ai partidelor de opoziție din Partidul Popular European (PPE), președinții Consiliului European, Comisiei Europene și Parlamentului European, Donald TUSK, Jean-Claude JUNCKER și Antonio TAJANI, au fost invitați să participe la Summit-ul PPE care va avea loc la Sibiu în data de 9 mai, premergător Summit-ului UE găzduit de Președintele României, Klaus IOHANNIS.

Evenimentul liderilor PPE se va desfășura la Complexul Muzeal Național Astra, sosirea participanților fiind programată pentru ora 9.30, iar ora de începere a Summitului este 10.30. Principalul punct pe agenda summit-ului PPE va fi pregătirea reuniunii informale a șefilor de stat și de guvern ai UE, care va avea loc în aceeași zi, 9 mai 2019 .
Summitul popularilor europeni va fi găzduit de Președintele PPE, Joseph DAUL, la eveniment fiind așteptați Președintele Grupului PPE din Parlamentul European și candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred WEBER, Președintele PNL, Ludovic ORBAN și Secretarul General al PPE, Antonio LÓPEZ-ISTÚRIZ.
Au fost invitați să participe Președintele României Klaus IOHANNIS, Președintele Republicii Cipru Nicos ANASTASIADES, Prim-ministrul Bulgariei Boiko BORISSOV, Prim-ministrul Letoniei Krišjānis KARIŅŠ, Cancelarul Austriei Sebastian KURZ, Cancelarul Germaniei Angela MERKEL, Prim-ministrul Croației Andrej PLENKOVIĆ și Prim-ministrul Irlandei Leo VARADKAR.

Etichete:

Recomandam sa citesti si