fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Subofițerul sanitar Alin Stancu reprezintă Sibiul în lupta cu COVID-19 în spitale din Republica Moldova

Sergent major Alin Stancu este unul dintre cei 42 de medici și asistenți medicali din România care se află în aceste zile în Republica Moldova, într-o misiune de sprijin a cadrelor medicale naționale în lupta cu Covid-19. Alin Stancu este subofițer sanitar în cadrul Laboratorului de medicină preventivă al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu, subordonat Direcției medicale din Ministerul Apărării Naționale. Alin Stancu a absolvit Secţia de Instruire şi Perfecţionare Medico-Militară Focşani în anul 2015.

Subofițerul sanitar Alin Stancu reprezintă Sibiul în lupta cu COVID-19 în spitale din Republica Moldova

Redăm mesajul subofițerului sanitar Alin Stancu despre misiunea la care participă:

Lucrez alături de oameni cu sufletul deschis și faptul că fac asta în sprijinul semenilor mei, într-un mediu de lucru nou pentru mine, mă motivează să mă autodepășesc. Consider că reperele profesionale dobândite de-a lungul timpului mă vor ajuta să depășesc eventualele greutăți care-mi vor sta în cale. Printr-un efort conjugat, sper că pandemia de coronavirus poate fi stopată cât mai repede posibil.

Sergent major Alin Stancu, alături de celelalte cadre medicale din România va munci cot la cot cu colegii atât din Chișinău, cât și din nordul țării, la Bălți, dar și în sud, la Cahul. Din grupul de participanţi la misiunea din Republica Moldova fac parte specialişti din asistenţa medicală primară, asistenţa medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensivă. 10 medici din România îşi vor desfăşura activitatea la Spitalul Clinic Republican, la Institutul de Medicină Urgentă – 15, Spitalul Municipal ”Sfântul Arhanghel Mihail” – 5, Spitalul Clinic din Bălți – 4 medici și la Cahul – 8. Aceștia se află pe pământ moldovenesc începând cu 30 aprilie.

Subofițerul sanitar Alin Stancu reprezintă Sibiul în lupta cu COVID-19 în spitale din Republica Moldova

„Îl privim cu respect și îi așteptăm pe toți să se întoarcă cu bine, sănătoşi, înapoi acasă.”, transmit reprezentanții Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

Subofițerul sanitar Alin Stancu reprezintă Sibiul în lupta cu COVID-19 în spitale din Republica Moldova

”Gestul  făcut de poporul român, care se confruntă, la fel, cu efectele pandemiei de COVID-19, este unul apreciabil şi de o valoare înaltă. Această activitate vine pentru a consolida sistemul de sănătate şi a salva vieţi omeneşti. Îmi exprim gratitudinea pentru suportul oferit de Guvernul României în diverse domenii, dar care au avut un singur scop de a contribui la bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova”, a menţionat ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

„Vreau să aduc mulțumiri speciale poporului român și personal președintelui României, Klaus Iohannis, pentru suportul acordat Republicii Moldova. Suntem recunoscători pentru acest ajutor umanitar binevenit, în valoare de 3,5 milioane de euro, care presupune 500 mii de măști, 50 mii de combinezoane și un set important de medicamente. Totodată, cel mai valoros ajutor pentru noi în această perioadă sunt medicii români care au ajuns ieri la Chișinău pentru a ne oferi o mână de sprijin în lupta împotriva Covid-19. Așa cum am menționat și în emisiunea mea, „Președintele Răspunde”, în aceste vremuri grele noi apreciem în mod aparte suportul care vine din partea vecinilor și partenerilor Republicii Moldova, înțelegând că și aceste țări trec prin propriile perioade dificile. Știu că România a fost mereu alături de noi, iar țările noastre sunt legate nu doar prin spațiul geografic și cultural comun, dar și prin aceeași viziune de modernizare și dezvoltare în spirit european. Consider că ceea ce contează cu adevărat în dialogul dintre ambele state este accentul pe bunăstarea și securitatea cetățenilor noștri, departe de zona tipic geopolitică. Iar astfel de momente de întrajutorare arată că frații noștri de peste Prut sunt săritori la nevoie, sunt adevărați parteneri strategici ai Republicii Moldova și noi, din partea noastră, vom opta în continuare pentru consolidarea acestor bune relații în toate domeniile.”, a postat Igor Dodon, președintele Republicii Moldova pe contul său de Facebook.

Etichete:

Recomandam sa citesti si