fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Subofițerul Alin Stancu a revenit în țară din misiunea COVID-19, desfășurată în Republica Moldova

Cei 42 de medici și asistenți medicali, printre care se afla și Alin Stancu, subofițer sanitar în cadrul Laboratorului de medicină preventivă al Spitalului Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Augustin” SIBIU, au revenit ieri în țară.

Ceremonia de repatriere a medicilor civili și militari români care au executat, în perioada 30 aprilie – 15 mai, o misiune de sprijin în lupta împotriva răspândirii pandemiei de COVID-19, în Republica Moldova, a avut loc sâmbătă, 16 mai, ora 11.00, la vama Albița din județul Vaslui.

Subofițerul Alin Stancu a revenit în țară din misiunea COVID-19, desfășurată în Republica Moldova

Subofițerul Alin Stancu a revenit în țară din misiunea COVID-19, desfășurată în Republica Moldova

Cei 42 de medici și asistenți medicali, reuniți din mai multe orașe ale țării, activează în cadrul Ministerului Apărării Naționale și al Ministerului Sănătății. Specializările acestora, în Anestezie și Terapie Intensivă, Pneumologie, Medicină de Urgență și Medicină Internă, le-au permis desfășurarea activităților de acordare a asistenței medicale, de îngrijire a pacienților diagnosticați cu COVID-19, precum și a celor de instruire a personalului medical din unități sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul.

Acțiunea desfășurată se înscrie în ansamblul măsurilor de sprijin întreprinse de România în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Deplasarea s-a realizat cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) și Comandamentului Logistic Întrunit (CLÎ) din cadrul MApN, echipamentele de protecție pentru echipa medicală fiind asigurate de IGSU pe întreaga durată a misiunii. Totodată, legătura cu autoritățile responsabile din Republica Moldova și asigurarea logistică au fost realizate de doi ofițeri din cadrul IGSU.

La revenirea în țară, personalul medical a fost întâmpinat de premierul României, Ludovic Orban, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru , secretarul de stat, șeful Departamentului pentru situații de urgență, dr. Raed Arafat, și inspectorul general al IGSU, general de brigada Dan-Paul Iamandi.

Șeful DSU, dr.Raed Arafat a mulțumit echipei medicale în misiune, medicilor, asistenților civili și militari dar și ofițerilor de legătură din cadrul IGSU pentru curaj, implicare și devotamentul arătat medicilor și pacienților din Republica Moldova.

“Vă transmit, din partea Guvernului, recunoștința pentru curajul pe care l-aţi avut, efortul pe care l-aţi depus, pentru riscurile la care v-aţi expus şi pentru faptul că aţi făcut un lucru extrem de bun pentru fraţii noştri de peste Prut”, a declarat Ludovic Orban.

Sursă foto: Isu Vaslui

Laurentiu Turoi

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si