fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

„Studenții sibieni cuceresc orașul”

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu anunță deschiderea microstagiunii „Studenții sibieni cuceresc orașul” care se desfășoară în perioada 5-11 octombrie 2015.

Iubitorii de teatru din Sibiu sunt invitați să vizioneze 11 spectacole – producții ale Departamentului de Artă Teatrală – realizate de 8 regizori, în care nu mai puțin de 99 de personaje își vor spune poveștile prin munca și talentul a 34 de studenți. „Acest festival-microstagiune face parte din strategia universității noastre de promovare a tinerilor ce se disting prin excelența activităților depuse în domeniul artelor spectacolului. Este totodată un excelent prilej de promovare a întregii universități prin aceste produse artistice care au fost realizate în cadrul programelor de licență și masterat de la Departamentul de Artă Teatrală”, spune prof.univ.dr.ing. Ioan Bondrea, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Proiectul „Studenții sibieni cuceresc orașul” dă șansa publicului sibian de a cunoaște tinerele generații de studenți și absolvenți actori, teatrologi și manageri culturali. Spectatorii pot viziona reprezentațiile studenților actori într-un maraton teatral de șase zile, pe scenele Teatrului Național „Radu Stanca”, Sălii Studio a Casei de Cultură a Sindicatelor, Teatrului pentru Copii și Tineret Gong și a Studioului de Teatru CAVAS, cu spectacole reprezentative ale Departamentului de Artă Teatrală din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

„Microstagiunea care începe acum reprezintă o șansă extraordinară a studenților școlii de teatru din Sibiu de a participa la un maraton în care, de-a lungul a 11 spectacole, se vor prezenta în fața publicului local și regional. De asemnea este și o șansă a studenților la management cultural de a aplica practic ceea ce învață teoretic la cursuri”, declară prof.univ.dr. Ion M. Tomuș, directorul Departamentului de Artă Teatrală.

Etichete: