fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Studenții AFT Sibiu au participat la evenimentul organizat în onoarea cosmonautului Dumitru Prunariu

Studenții AFT Sibiu au participat la evenimentul organizat în onoarea cosmonautului Dumitru Prunariu
Studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au avut onoarea de a fi alături de domnul gl.lt.(rz.)dr.ing. cosmonaut Dumitru Dorin Prunariu la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Mediaş, în colaborare cu structurile militare din garnizoana Mediaș şi Muzeul Naţional al Aviaţiei Române, Secţia „Hermann Oberth” Mediaş, dedicate aniversării a 40 de ani de la zborul singurului român în spaţiul cosmic și împlinirii a 127 de ani de la nașterea lui Hermann Oberth.
Evenimentul s-a desfășurat la Mediaș, acolo unde domnul general Prunariu s-a reîntâlnit, într-o atmosferă emoționantă, cu vechi colaboratori și prieteni: „Legăturile cu oameni adevărați au rămas întotdeauna niște amintiri deosebite pe care le-am menținut”.
În discursurile susținute a fost evocată personalitatea marelui savant Hermann Oberth și realizările cosmonautului Dumitru Prunariu, care spunea că începutul carierei a reprezentat o provocare, mulți considerând că tinerețea ar fi un impediment pentru misiunea ce urma: „mulți au zis prea tânăr, eu mi-am zis o oportunitate pentru a arăta ce pot și mai departe”. La aproape 69 de ani, Dumitru Prunariu este dedicat în continuare activităților din domeniul studiului spațiului cosmic de la nivel național și internațional, dovedindu-se a fi un ambasador al României în forurile internaționale de specialitate și sursă de inspirație pentru tinerii români și nu numai.
Foto: Narcis Răducu și Fredy Matei
Etichete:

Recomandam sa citesti si