fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Studenții AFT au participat la un eveniment dedicat Zilei Armei Geniu

Studenții AFT au participat la un eveniment dedicat Zilei Armei Geniu
Studenții geniști din anul I ai Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au participat, alături de elevi ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, la un Exercițiu demonstrativ prezentat de militarii albaiulieni din cadrul Batalionul 136 Geniu „Apulum”, dedicat Zilei Armei Geniu.
Programul activității a fost unul inedit: prezentarea istoricului și a misiunilor batalionului, expoziție statică de utilaje de geniu, ședințe demonstrative de distrugeri în diferite medii cu material explozibil real cu vizualizarea efectului în teren, vizitarea Cetății Alba Carolina și a principalelor muzee din oraș.
O atracție deosebită a reprezentat-o participarea la activitățile desfășurate în tabăra de instrucție, la cursul de apă din zona localității Sântimbru. Prezentarea capabilităților în cadrul atelierelor de lucru precum parcul de pontoane PR-71, executarea trecerilor cu bărci de asalt BP-10, trecerea cursului de apă pe portițe de pontoane sau realizarea podului jos metalic PJM-72 au stârnit curiozitatea cadeților noștri în cunoașterea specialităților armei geniu și a instrucției subunităților de pontonieri.
La final, militarii batalionului împreună cu studenții și elevii s-au întrecut pe echipe în cadrul unor concursuri tematice de tras frânghia, tăierea bușteanului cu joagărul sau aruncarea pilotului la distanță.
foto: George Coltor
Etichete:

Recomandam sa citesti si