fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Străzile Oţelarilor, Macaralei, Măgheranului şi Calea Guşteriţei din Sibiu intră în lucru

Calea Guşteriţei, străzile Macaralei şi Oţelarilor din cartierul Lazaret şi strada Măgheranului din cartierul Ţiglari vor fi modernizate în următoarele 18 luni.
Primarul Klaus Iohannis şi reprezentanţi ai asocierii Geiger Transilvania – SC Construcţii SA – SC Universal Business SA au semnat luni, 4 august contractul pentru execuţia lucrărilor de modernizare pe cele patru străzi, valoarea acestuia fiind de 14.210.630,18 lei (fără TVA). Calea Guşteriţei va fi modernizată pe porţiunea dintre sensul giratoriu de la intersecţia cu strada Macaralei până la podul peste Cibin, această porţiune măsurând aproximativ 1 km. Constructorul va moderniza reţelele de apă şi canalizare, va reface carosabilul (11.000 m2), trotuarele şi spaţiile de parcare, rețeaua de iluminat public, va amenaja piste pentru biciclete şi spaţii verzi şi va amplasa mobilier stradal nou.

 Strada Macaralei măsoară aproximativ 300 de metri şi face legătura dintre strada Oţelarilor şi Calea Guşteriţei. Şi pe această stradă vor fi modernizate reţelele de apă şi canalizare, carosabilul şi trotuarele.
Strada Oţelarilor va fi supusă de asemenea unor lucrări de modernizare a reţelelor de apă şi canalizare, a carosabilului şi trotuarelor, a spaţiilor de parcare şi a zonelor verzi pe întreaga lungime a străzii care măsoară 940 de metri. Pe această stradă vor fi montate şi rasteluri de biciclete şi coşuri de gunoi.
Pe strada Măgheranului se va reface reţeaua de apă în cadrul acestui contract, reţeaua de canalizare fiind recent reabilitată în cadrului proiectului finanţat din fonduri structurale. Constructorul va moderniza carosabilul, trotuarele şi spaţiile de parcare, zonele verzi, mobilierul urban şi iluminatul public. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, contractul prevăzând 5 ani de garanţie.
Contractul de finanţare din fonduri structurale a fost semnat în luna august 2013, valoarea totală a proiectului fiind de 28.530.126,32 de lei. Această sumă va fi utilizată pentru plata proiectării, a dirigenţiei de şantier şi a lucrărilor propriu-zise.
Etichete: