fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Medias

Strabag începe modernizarea centrului istoric al Mediașului

Modernizarea centrului istoric al Mediașului a devenit certitudine. Primarul Gheorghe Roman a semnat, în 6 iunie, contractul de proiectare și execuție a lucrărilor, cu reprezentantul SC Strabag SRL, firma câștigătoare a licitației.

Îmi exprim speranța că acest proiect, în final, va fi pe placul unui număr cât mai mare de medieșeni. În același timp, sunt optimist și îmi doresc ca firma să își păstreze renumele și să execute lucrări de cea mai bună calitate“, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Investiție de 32 de milioane

În valoare totală de 31.932.097,05 lei, Proiectul „Reabilitare/Modernizare străzi centru istoric, Municipiul Mediaș“ este finanțat prin Programul Operațional Regional POR/381/13/1/Îmbunătățirea calității vieții a populației în orașele mici si mijlocii din România, Axa Prioritară 9, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD), Componenta 1, Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.

Termen de finalizare: mai 2024

Durata de implementare a contractului este de 11 luni de la data semnării acestuia. Primele două luni sunt dedicate proiectării și obținerii avizelor necesare. Termenul de execuție a lucrărilor este de 8 luni, iar cel termenul de verificare a lucrărilor, de o lună.

Firma Strabag va executa următoarele lucrări:

– Modernizarea infrastructurii rutiere pentru străzile studiate și ranforsarea sistemelor rutiere pentru asigurarea capacității portante necesare și verificarea la îngheț-dezgheț

– Modernizarea și reabilitarea utilităților din corpul străzilor (rețele de apă-canal și colectare ape pluviale, iluminat public, canalizație pentru rețele de telecomunicații și electricitate)

– Amenajarea zonelor pietonale și reamenajarea peisagistică a zonelor verzi

– Asigurarea confortului și siguranței circulației și accesibilizarea zonelor pentru persoane cu dizabilități

– Facilitarea accesului spre obiectivul principal, Piața Regele Ferdinand I, monument de categoria A, de importanță locală și națională

În urma acestor lucrări de modernizare, va crește atractivitatea zonei centrale a Mediașului și a întregului municipiu pentru investitorii interesați de dezvoltarea unor afaceri locale. De asemenea, va scădea migrația populației active, prin crearea de noi locuri de muncă și a unor condiții decente de locuit.

Dezvoltarea turismului

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea unui sistem durabil pentru turism în Municipiul Mediaș, ceea ce va duce la îmbunătățirea calității serviciilor existente de turism și conexe acestora, dezvoltarea infrastructurii de turism și reducerea impactului negativ asupra mediului, în conformitate cu practicile și politicile UE în vederea conformării cu obiectivele generale negociate de România prin angajamentele din procesul de aderare și post-aderare, legislația în vigoare și țintele intermediare de tranziție agreate între Comisia Europeană și Guvernul României. Implementarea proiectului va conduce la îmbunătățirea performanțelor operaționale ale infrastructurii de turism la nivelul municipiului Mediaș, în vederea asigurării viabilității financiare și operaționale”, se arată în proiect.

Etichete: