fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Stejarul de peste 600 de ani din Grădina Zoologică Sibiu a primit îngrijiri speciale

Mesajul primarului Astrid Fodor la împlinirea a 830 de ani de la prima atestare documentară a Sibiului "830 de ani de istorie, cu reușite și premiere, dar și cu perioade dificile care ne-au încercat și ne-au întărit! Sute de ani în care Sibiul a strălucit prin oamenii săi și prin ceea ce a realizat. Cred că Sibiul este special tocmai pentru faptul că istoria sa nu și-o păstrează doar ca un trecut de poveste, ci o aduce mereu în prezent. A integrat-o complet în viața sa cotidiană, căutând inspirație și bază pentru ceea ce clădește în prezent. Clădirile valoroase, pline de sute de ani de istorie sunt și astăzi vii, martori ai faptului că am știut să ne păstrăm patrimoniul și să îl punem în valoare. Sibiul cultural de astăzi își are rădăcinile adânci în oamenii de excepție ai trecutului unui oraș care a înțeles că prin cultură și educație o comunitate se dezvoltă mai frumos și mai sustenabil. De aceea, consider că Sibiul sărbătorește în 20 decembrie atât secolele de istorie care l-au format și i-au fost exemplu bun, dar și prezentul, suma a ceea ce am acumulat și a tot ceea ce orașul continuă să creeze. La mulți ani, Sibiu!" (Astrid Fodor, Primarul Municipiului Sibi
Tăierile de corecție a coroanei îl vor ajuta să își păstreze echilibrul, ancorarea mecanică a trunchiului principal de trunchiul secundar îi vor aduce stabilitate, iar mortarul care acoperea scorbura principală, a fost înlăturat.
„Am cerut opinia specialiștilor în legătură cu starea de sănătate a stejarului. Colegii de la Serviciul Parcuri și Zone Verzi i-au făcut o tomografie, Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice Brașov a venit cu recomandări, iar în tot acest proces ne-am consultat și cu experții din Comisia pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, dar și cu cei din Direcția Silvică Sibiu. Mulțumim profesorului Constatin Drăgulescu, profesorului Corneliu Bucșa, ICAS Brașov, Direcției Silvice Sibiu , Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu, Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, precum și MT Greenpro pentru tot suportul acordat.”, transmit reprezentanții Primăriei Sibiu.
Vestea bună este aceea că arborele în vârstă de peste 600 de ani e pregătit acum pentru sezonul rece!
Îngrădit, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru vizitatori, îngrijit, astfel încât viața să-i fie prelungită cât mai mult, stejarul multisecular din Grădina Zoologică Sibiu are mari șanse să rămână ”un loc bun de selfie” ani mulți de acum înainte.
Etichete:

Recomandam sa citesti si