fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Ștefan Claudiu Raicu a fost numit preot al locaşului de cult din Rod

Ștefan Claudiu Raicu a fost numit preot al locaşului de cult din Rod

Ștefan Claudiu Raicu a fost numit preot al locaşului de cult din RodComunitatea parohială din Rod, judeţul Sibiu, a trăit clipe de bucurie duhovnicească în duminica a 5-a din Postul Mare. În această zi, credincioşii din Rod şi-au primit noul paroh, părintele Ştefan Claudiu Raicu, care a fost hirotonit preot de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în Biserica „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din localitatea aflată în Mărginimea Sibiului.

Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie în locaşul de cult din Rod, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, din care au făcut parte protopopul de Sălişte, Petru-Toader Damian şi alţi slujitori ai sfintelor altare. În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a săvârşit hirotonia diaconului Ştefan Claudiu Raicu întru preot precum şi hirotonia întru diacon a teologului Gheorghe Şamu.

Slujirea smerită şi jertfelnică

În cuvântul de învăţătură, IPS Mitropolit Laurenţiu a prezentat mesajul Duminicii a 5-a din Postul Mare şi a prezentat viaţa şi virtuţile Sfintei Maira Egipteanca.

„Doi dintre ucenicii Săi, Iacov și Ioan, fiii lui Zevedeu, I-au cerut Mântuitorului să le acorde lor întâietate înaintea celorlalți ucenici, ca unul să primească onoarea de a sta de-a dreapta Lui, iar celălalt de-a stânga, în împărăția pe care ei o credeau lumească. Această dorință a celor doi a provocat supărare celorlalți ucenici, de aceea Mântuitorul îi vindecă pe toți de vanitate și de pretenții de întâietate deșartă, mustrându-i mai întâi pe Iacov și Ioan, spunându-le: «nu ştiţi ce cereţi!» (Marcu 10, 38). Apoi, fără a nega că este Împărat, dar altul decât credeau ei, Iisus le-a arătat ucenicilor că în Împărăția Sa cea din ceruri Tatăl rânduiește întâietatea slujirii, zicându-le: «A şedea de-a dreapta Mea, sau de-a stânga Mea, nu este al Meu a da, ci celor pentru care s-a pregătit» (Marcu 10, 40). Pentru a-i apropia mai mult pe ucenicii Săi de adevărata slujire smerită și jertfelnică, Iisus le descoperă încă odată Jertfa Sa care va sta la temelia Împărăției Cerurilor, întemeiată de El”, a subliniat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu a oficiat ceremonia instalării noului paroh din Rod. Ierarhul i-a înmânat părintelui Ştefan Claudiu Raicu o Evanghelie, o Cruce şi o cheie, simbolizând cele trei slujiri la care este chemat preotul, cea de învăţător, cea de săvârşitor al Sfintelor Taine şi cea de păstor, de conducător al credincioşilor către Împărăţia Cerurilor.

Noul paroh a rostit un cuvânt de mulţumire şi a făgăduit că-şi va îndeplini cu multă sârguinţă misiunea la care a fost chemat, exprimându-şi recunoştinţa faţă de IPS Mitropolit Laurenţiu, faţă de familia sa şi faţă de credincioşii încredinţaţi acum spre păstorire.

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si