fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Politica

Statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei

Statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei

O decizie istorică azi în Parlamentul European. A fost aprobat Mecanismul de Redresare și Reziliență, un plan financiar prin care statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei. Unul dintre raportori a fost colegul meu Dragoș Pîslaru, un om pe care cetățenii l-au trimis în PE unde ne reprezintă cu cinste pe toți.

30 de miliarde vor reveni României prin PNRR.

Acești bani reprezintă o șansă uriașă pentru țara noastră și ea poate fi fructificată doar dacă finanțăm cu ei proiecte care au întotdeauna în spate o logică a reformei și a investițiilor.
Am avut ieri o discuție excelentă cu reprezentanții Asociației Municipiilor și am căzut de acord asupra câtorva priorități pe care trebuie să le finanțăm prin Planul Național de Redresare și Reziliență (denumirea oficială vehiculului prin care vor veni fondurile):
-Reforma administrativă.
Eficientizarea administrațiilor publice și, o dată pentru totdeauna, interconectarea bazelor de date ale instituțiilor publice.
-Investiții în educație/învățământul dual.
Mutarea zonelor industriale in afara orașelor.
Decontaminarea industrială.
Regenerarea urbană.
Proiecte integrate de punere în siguranță a clădirilor publice.
Dezvoltarea zonelor metropolitane.
Refacerea infrastructurii de gaze medicinale astfel încât spitalele noastre să fie mai sigure.
Infrastructura rutieră. Am reușit să convingem Comisia Europeană să fim singura țară care poate finanța astfel de proiecte prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Statele europene vor primi 650 de miliarde de euro pentru contracararea efectelor pandemiei
Avem șansa să refacem împreună economia României. Am discutat și cu reprezentanții sectorului privat despre nevoile pe care le au pentru investiții și reforme, și despre principalele obiective pe care le putem avea în vedere pentru digitalizarea proceselor, reformă în sectorul energetic, dar și stimularea sectorului IMM/start-up-uri, pentru a recupera decalajele față de celelalte state membre. Continuă în aceste zile dezbaterile despre măsurile și actualizarea PNRR și le mulțumesc colegilor de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene pentru găzduire.”, a scris vicepremierul Dan Barna, pe pagina de Facebook.
Dacă v-a plăcut articolul nostru vă invităm să ne citiți pe starsibian.ro
Etichete:

Recomandam sa citesti si