fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Educatie

Start pentru runda 2 a Proiectului “UniverCity” la Sibiu

UniverCity

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) anunţă startul celei de-a doua runde de înscriere a temelor de cercetare în cadrul Proiectului „UniverCity – Strategic Partnerships of Higher Education for Community”. Comunitățile locale din județul Sibiu pot adresa cadrelor didactice din ULBS, în perioada 1 aprilie-10 iunie 2022, teme de cercetare pentru probleme de interes comunitar.

„În vederea găsirii de soluții la problemele adresate, cadre didactice ale ULBS, împreună cu studenți și alte persoane vor forma echipe de proiect, în conformitate cu interesele lor academice. În cadrul acestei runde a competiției, UniverCity va acorda suport pentru implementarea a trei proiecte comunitare de cercetare care vor fi selectate de către un juriu compus din experți, reprezentanți ai mediului de afaceri, organizațiilor non-guvernamentale, administrației publice locale și mediului academic. Rezultatele cercetărilor efectuate și soluțiile propuse de către echipele de proiect vor fi puse la dispoziția comunităților care au generat ideile de cercetare respective”, transmite ULBS într-un comunicat.

Proiectul UniverCity – Strategic Partnerships of Higher Education for Community este finanțat prin fondurile Erasmus + / Proiecte de parteneriat strategic în domeniul universitar (UniverCity Project 2020-1-BG01-KA203-079271) şi se desfăşoară în perioada 1 octombrie 2021 – 31 mai 2023. Proiectul își propune crearea unor legături între mediul academic și comunitățile locale din județul Sibiu, prin identificarea și soluționarea unor probleme comunitare la scară mică, din domeniile: educație, calitatea vieții și antreprenoriat.

În runda 2 a UniverCity, cele trei proiecte selectate vor fi implementate pe o perioadă de șase luni și vor beneficia de o finanțare de 1.330 EUR (6.400 RON) / proiect.

Informații suplimentare despre proiect, regulamentul și calendarul competiției se găsesc pe site-ul https://grants.ulbsibiu.ro/univercity/.

Etichete: