fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Sprijin pentru 1880 de refugiaţi dintre care 1122 adulți și 758 copii, în judeţul Sibiu

refugiati ucraina decont

De la începutul conflictului izbucnit în Ucraina și până în prezent, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) din judeţul Sibiu a înregistrat și a oferit sprijin umanitar unui număr de 1880 persoane dintre care 1122 adulți și 758 copii.
Pentru cetăţenii ucraineni care sosesc în Sibiu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a pus la dispoziţie mai multe locuri, situaţia privind numărul acestora fiind dinamică:

  • Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – sunt 27 locuri ocupate din 80 disponibile;
  • Hotel Sport – sunt ocupate 5 locuri din 40 disponibile;
  • Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Sibiu – este ocupat 1 loc din 20 disponibile;
  • Centrul de Agrement “Trecătoarea Cerbilor” Păltiniş – sunt 50 locuri disponibile;
  • Casa de Odihnă a Bisericii Evanghelice Cisnădioara – sunt ocupate 32 din 32 disponibile.

Angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu sunt la datorie permanent și lucrează în sistem integrat, alături de autoritățile locale, societatea civilă și mediul privat din județul Sibiu pentru a veni în sprijinul tuturor persoanelor care vin din zona de conflict și au nevoie de ajutor.
Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Sibiu gestionează, monitorizează și oferă sprijin permanent persoanelor refugiate/strămutate pe teritoriul României și sosite în județul Sibiu. De la CJCCI pot fi obținute informații legate de cazarea refugiaților, dar și alte informații utile pentru integrarea acestora în România la numerele de telefon 0769-057.100 și 0269-211.212 sau pe adresa de e-mail cjcci@isusibiu.ro, conform unui comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si