fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sport

Sport și drumeție pe traseele turistice ale județului Sibiu

Sport și Drumeție pe traseele turistice ale județului Sibiu

Proiectul, „Sport și Drumeție pe traseele turistice ale județului Sibiu” are ca scop parcurgerea a cinci trasee montane și nu numai, din județul Sibiu în alergare, cu bicicleta sau la pas. Întregul proiect se va desfășura între 27 iunie și 28 august, iar primul traseu abordat fiind Sibiu – Ocna Sibiului în data de 27 iunie. Startul va avea loc pe strada Drumul Ocnei, vizavi de sediul Direcție Sanitar Veterinare Sibiu.

Traseul Sibiu – Ocna Sibiului este unul minunat: desenat de voluntarii de la Tură în Natură, pornește de la sediul ANSVA Sibiu (vizavi de Târgul de porci) trece pe la fosta ferma Drotleff, apoi prin câmpul de hamei de la Sura Mică și ajunge în gara de la Ocna Bai. Distanță traseului este de 10 km, din care primul km este parcurs pe asfalt, iar ceilalți 9 km sunt parcurși pe drum de pământ, parcurgând peisaje mirifice.

Participanții pot fie alerga, fie pedala, fie pot veni în drumeție, după următorul program:
08:45 – start drumeție
09:00 – start alergare
09:15 – start biciclete

Cursa nu este cronometrată și nu se va face clasament. Scopul cursei este a de promova mișcarea în aer liber și alternativa la mijloacele de transport convenționale.

Foarte important: intrarea la Ocna Băi este gratuită pentru participanți, fiind susținută de Primăria Ocna Sibiului. Organizatorii recomandă pentru întoarcere trenul ca mijloc de transport. Costul unui bilet este de 4 lei, iar durata călătoriei este de 15 minute până în Gara Mică, 20 minute până în Gară Mare. Evenimentul este inclus pe agenda comunității a Consiliului Județean Sibiu.

Etichete:

Recomandam sa citesti si