fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Spitalul privat Polisano o nouă variantă pentru pacienții sibieni

Pentru început au fost deschise câteva secții ale Centrului de imagistică medicală, celelalte secții urmând a se deschide în următoarele 6 săptămâni.

Specialităţi precum cardiologie intervenţională, chirurgie cardiacă şi transplant renal vor fi de acum posibile, la început realizate de medici din Franţa, iar apoi de doctori români specializați în afara ţării. „Da, deschidem luni şi o să funcţionăm, dar pentru o perioadă scurtă, fără maternitate şi încă două-trei secţii. Situaţia este însă temporară, pentru că în curând o să le inaugurăm şi pe acestea”, a declarat Ilie Vonica, proprietarul grupului de firme Polisano.Noul spital POLISANO este structurat pe nouă niveluri, cu un regim de înălțime D+P+6E+etaj 7 retras. Spitalul este văzut cu ochi buni de doctorii „vecini” de la Spitalul Clinic Judeţean, care spun că ar fi chiar în avantajul lor şi al pacienţilor o colaborare cu clinica privată. Potrivit dr. Adrian Şanta, „având în vedere specializările şi tehnica «absolutamente» de vârf care va fi adusă acolo, pentru noi ar fi convenabil un contract de colaborare. Spre exemplu, tomograful pe care l-am primit noi prin programul Ministerului «trage» opt serii într-o tură. Cel de acolo, am înţeles că realizează 128 de serii”.

Termenul de finalizare a Centrului medical finanţat de Polisano a fost prelungit în vară cu alte şase luni, cel inițial fiind finele lui 2011. Pregătirile au ajuns la faza finală. Întârzierile, spun reprezentanţii centrului, se datorează faptului că dotările cu aparatură de înaltă performanţă nu se pot realiza simultan, ci există o succesiune obligatorie a instalării aparaturii, iar în acelaşi timp firmele contractate pentru achiziţionarea aparatelor, au avut nevoie de mai mult timp pentru a onora comenzile. Până în prezent au fost investite peste 15 milioane de lei în activele imobiliare ale viitorului spital.

Etichete:

Recomandam sa citesti si

Stiri din aceeasi categorie