fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet

Spitalul Orăşenesc Cisnădie s-a redeschis!

Spitalul Orăşenesc din Cisnădie s-a redeschis oficial astăzi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, a prefectului judeţului, Ovidiu Sitterli, a primarului oraşului, Gheorghe Huja şi a directorului spitalului, Dorina Dăncăneţ Hanzu. După aproape un an jumătate, timp în care spitalul a fost închis, cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi, dar şi turiştii din zonă, beneficiază din nou de servicii medicale, la Spitalul Orăşenesc Cisnădie.

Spitalul Orăşenesc din Cisnădie s-a redeschis după aproape un an jumătate, unitatea spitalicească fusese închisă în 31 martie 2011, conform directorului spitalului, Dorina Dăncăneţ Hanzu. Conform acesteia, dotarea spitalului este una bună. Spitalul Orăşenesc din Cisnădie este prevăzut, printre altele, cu un aparat ecograf Dopller color cu două sonde şi un aparat Philips duo-diagnost. Din dotarea spitalului mai fac parte incubatoare, seturi de resuscitare, aparat de aer condiţionat, etc. La Spitalul Orăşenesc din Cisnădie lucrau în momentul închiderii acestuia, anul trecut, 14 medici, 38 de asistente medicale, plus personalul tehnic-administrativ şi auxiliar.

“Spitalul are 72 de paturi, din care 30 la Secţia de Medicină Internă, unde jumătate din paturi sunt pentru bolnavii cronici. Mai avem o Secţie de Pediatrie cu 25 de paturi, un Compartiment de Obstretică-Ginecologie cu 14 paturi, din care patru paturi pentru Neonatologie şi un Compartiment ATI cu trei paturi. Spitalul Orăşenesc din Cisnădie are şi Cameră de gardă, cabinete medicale pentru ambulatoriu, două compartimente pentru spitalizare de zi (şase paturi pentru Chirurgie generală şi zece paturi pentru alte specialităţi medicale). Unitatea medicală va include o farmacie, două laboratoare – unul pentru analize medicale (hematologie, biochimie, bacteriologie şi serologie), altul de radiologie şi imagistică medicală. Aici vor lucra pentru început şapte medici şi 15 asistente, care vor asigura funcţionarea spitalului”, a spus directorul Spitalului Orăşenesc din Cisnădie, Dorina Dăncăneţ Hanzu.

Administrația locală s-a străduit pe cât posibil la redeschiderea Spitalului Cisnădie.

“În urmă cu un an și jumătate, Cisnădia primea ceea mai proastă veste din ultimele decenii. Guvernul de atunci, a hotărât închiderea spitalului din orașul nostru,  alături de zeci de unități medicale din toată țara. Cisnădienilor și celor din localitățile apropiate li se răpea dreptul fundamental la sănătate. Noi cei din administrația locală, am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru redeschiderea spitalului. Au circulat nenumărate legende și scenarii pe marginea acestui subiect, exploatat în campania electorală. Dincolo de toate speculațiile, de orice interes meschin, stăteau 40.000 de oameni care doreau un lucru simplu, firesc, să aibă acces la actul medical. Să nu fie nevoiți să parcurgă drumul până la Sibiu pentru o consultație. În tot acest timp în care ne-am zbătut pentru a readuce actul medical la Cisnădie, am fost întăriți de ideea că oamenii care și-au pus speranțele în noi, merită orice sacrificiu. Și iată că am reușit!….Totul e bine când se termină cu bine! Am o mare bucurie în acest moment,  în care prin redeschiderea spitalului ștergem o pată neagră, nemeritată.” a declarat primarul orașului Cisnădie, Gheorghe Huja.

Consiliul Județean Sibiu, Prefectura și Ministerul Sănătății – principalii factori care au contribuit la redeschiderea spitalului.

“Ne bucurăm că am reuşit să redeschidem acest spital, care este vital pentru aproape 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi împrejurimi. Spitalul Orăşenesc din Cisnădie are o capacitate de 72 de paturi, aici lucrează medici şi asistente profesioniste. La acest spital avem o dotare bună, iar saloanele şi sălile de tratament arată foarte bine. Redeschiderea Spitalului Orăşenesc din Cisnădie a fost posibilă datorită bunei colaborări dintre Consiliul Judeţean, Prefectură, Primărie, Ministerul Sănătăţii, toţi factorii de decizie care au contribuit la revenirea la starea de normalitate. Nu puteam lăsa cetăţenii fără un spital, renumit în tot judeţul, inclusiv în municipiul Sibiu, aici au venit foarte multe mame ca să nască de-a lungul timpului”, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea.

Etichete:

Recomandam sa citesti si