fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Judet Sănătate

Spitalul Orășenesc Agnita redeschis pentru tratarea pacienților non-COVID

Datorită ratei de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu care este de 1,40/1000 de locuitori în ultimele 14 zile (22.12 – 04.01) și în contextul scăderii numărului cazurilor Covid, Spitalul Orășenesc Agnita nu mai este din 4 ianuarie unitate de suport COVID.

„Avem internați pacienți care au diverse boli cronice care au stat acasă în perioadă în care care spitalul nostru era unitate suport COVID. Din cele 48 de paturi (46 se află pe Secția ATI) avem ocupate 15, deoarece internarea încă nu se poate face în condiții normale, având doar câte doi pacienți într-un salon. Trebuie să respectăm niște proceduri pentru situația actuală de pandemie.”, a spus Nicolae Prișcă, managerul Spitalului Orășenesc Agnita.

„Salutăm decizia DSP de a autoriza revenirea la statutul inițial al Spitalului Orășenesc Agnita, mulțumesc de asemenea populației care respectând regulile impuse de autorități au făcut posibilă o astfel de decizie, decizie foarte importantă pentru pacienții non-covid ai comunității noastre. Salutul nostru se îndreaptă și către personalul medical, “eroi noștri”, care au răspuns prompt provocărilor din ultima vreme.”, a declarat primarul orașului Agnita, Schiau Gull Alin Ciprian.

Potrivit comunicatului de presă emis astăzi de Prefectura Sibiu, rata de incidență cumulată pentru orașul Agnita este 1.23/1000 de locuitori, mai exact doar 12 persoane au în prezent acest virus.

 

 

 

Etichete:

Recomandam sa citesti si