fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Spitalul Județean a primit 30 de milioane pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale

SCJU Sibiu, în calitate de beneficiar, anunță că Obiectivul de investiți Reducerea riscului de infecții nosocomiale în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” a obținut finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Reziliență, Componenta C12 – Sănătate – Investiția 2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice- I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Proiectul a fost depus de Consiliul Județean Sibiu, în calitate de ordonator principal de credite (lider de proiect), în data de 30 septembrie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 29.675.366,96 lei fără TVA.

Ca și în alte unități de îngrijire a sănătății, și în cadrul SCJU Sibiu, sursele de infecție, respectiv cele care pot produce contaminarea, sunt foarte variate: de la ființe vii (personal, pacienți, vizitatori), la obiecte sau suprafețe din mediul înconjurător. În contexul dat, obiectivul principal al proiectului este legat de controlul și limitarea riscului legat de Infecțiile Asociate Asistenței Medicale (IAAM) în cadrul spitalului. Obiectivul specific este reprezentat de controlul căilor de transmitere a agenților etiologici ai IAAM, respectiv elementele din mediul de spitalizare (obiecte de mobilier, echipamente, instrumentar reutilizabil, aer, deșeuri. etc.). Pentru atingerea acestor obiective, în cadrul proiectului vor fi achiziționate echipamentele necesare, solicitate de secțiile spitalului.

Dezvoltarea serviciilor medicale și asigurarea celor mai bune condiții pentru pacienți, inclusiv în aceea ce privește reducerea riscurilor asociate asistenței medicale, este obiectivul nostru principal. Supravegherea infecțiilor asociate asistenței medicale face parte din obligația noastră și a fost și este o preocupare permanentă în cadrul SCJU Sibiu, care are structurile necesare îndeplinirii acestui obiectiv. Totuși, cunoașterea permanentă a nivelului de incidență al IAAM, precum și a circulației agenților etiologici ai acestora în diferitele secții din spital, respectiv raportarea lor periodică, nu sunt suficiente pentru prevenirea și mai ales pentru controlul acestora. Infrastructura veche a unor clădiri și a dotărilor existente în acestea, circuitele necorespunzătoare și echipamentele vechi sau lipsa unor echipamente, sunt motive pentru care prevenția și controlul IAAM au nevoie de noi investiții, acesta fiind motivul principal pentru care a fost gândit acest proiect, care completează eforturile de modernizare a pavilioanelor spitalului din ultimii ani. Tocmai de aceea, ne bucurăm că, împreună cu Consiliul Județean Sibiu, am reușit să primim finanțare pentru acest proiect esențial, pentru că, în condițiile în care numeroase pavilioane au fost sau vor fi modernizate, este vital să avem și echipamentele necesare pentru a preveni infecțiile nosocomiale”, explică managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea.

Etichete:

Recomandam sa citesti si