fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Spitalul European Polisano și partenerii săi investesc în educație și cercetare

Aproximativ 40 de studenți la medicină, din Suedia, Irlanda, Republica Moldova și România, și tineri medici rezidenți și specialiști, au învățat, timp de două săptămâni, în cadrul Școlii Internaționale de Vară Saving Hearts, cele mai noi tehnici și protocoale terapeutice aplicate la nivel internațional.

În cadrul proiectului, aflat la a doua ediție, studenții au asistat la peste 30 de intervenții live, complexe, realizate de Echipa Inimii și transmise din sălile de operații ale Spitalului European Polisano, și-au exersat tehnica zilnic în ateliere practice și au participat la seminarii interactive susținute de cei mai buni chirurgi din Europa și SUA. Proiectul a fost inițiat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu în parteneriat cu Spitalul European Polisano, Universitatea din Lund din Suedia, instituție care are o expertiză bogată în domeniul cardiologiei pediatrice, și The Western Institute din Irlanda, implicat activ în cercetare în domeniile cardiovascular și endovascular. Școala de vară a reprezentat primul pas în cadrul unui parteneriat de cercetare și educație, în urma căruia va fi creată o sală hibridă, în care vor putea fi realizate intervenții multidisciplinare, dotată cu tehnologie medicală de ultimă generație la nivel mondial. “Această școală se înscrie în viziunea Polisano de a dezvolta o medicină modernă, aici, la Sibiu, având drept scop final servicii medicale de cea mai înaltă calitate pentru pacienții noștri. Statisticile arată că, în continuare, bolile cardiovasculare reprezintă cauza principală de deces în România, astfel că drumul pe care îl avem înainte este unul de lungă durată. Împreună cu partenerii noștri, ne implicăm activ în dezvoltarea unui program academic performant, care implică, pe de o parte, educarea și formarea viitoarei generații de medici, iar pe de altă parte, investiții în cercetare. În acest sens, în cadrul Spitalului European Polisano va fi realizată o sală hibridă în care vor putea fi realizate operații mixte și foarte complexe. Intenția noastră este de a continua parteneriatul pentru educație pe care l-am început în timpul școlii de vară, în special în cadrul atelierelor de simulare a procedurilorde chirurgie cardiacă minim invazivă (TAVI EVAR TEVAR) cu sprijinul companiei Medtronic”, a declarat conf.univ.dr. Victor Costache, directorul medical și șeful secției de Chirurgie Cardiovasculară și Toracică a Spitalului European Polisano.

Această investiție, de aproximativ 2 milioane de euro, reprezintă pasul final pentru deschiderea unui centru de tratare a infarctului miocardic acut în Sibiu, care să deservească pacienții din întreaga regiune Centru. Proiectul “Saving Hearts: Innovative Methods in Cardiovascular Disease Treatment”, finanțat prin programul Erasmus+, este prima școală de vară internațională în chirurgia cardiovasculară, endovasculară și cardiologie intervențională din România și se va derula până în anul 2017.

Etichete: