fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet

Spitalul de Psihiatrie din Sibiu își reduce consumul de energie electrică și gaz metan

Printr-o investiție de 7,53 de milioane de lei, Consiliul Județean Sibiu va eficientiza punctul termic ce deservește pavilioanele Spitalului Clinic de Psihiatrie „Gheorghe Preda” din Sibiu. Scopul lucrărilor este de a reduce consumul de energie primară cu peste 65% și de a asigura alimentarea cu apă caldă menajeră și agent termic pentru toate clădirile celui mai vechi spital de psihiatrie din România, edificat la 1863.

Actualul punct termic a fost construit în urmă cu mai bine de 60 de ani și dispune de instalații cu consum ridicat de gaz metan și energie electrică, fiind în același timp subdimensionat în raport necesarul actual de apă caldă și căldură. Clădirea necesită lucrări de consolidare antiseismică, de modernizare, cât și de înlocuire a acoperișului.

Prin investiția promovată de Consiliul Județean Sibiu se dorește reabilitarea clădirii, înlocuirea centralei termice, a tuturor echipamentelor conexe, cât și instalarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere. Astfel, prin utilizarea de tehnologie „verde”, prietenoasă cu mediul înconjurător, dar și a unor echipamente moderne, cu randament crescut în exploatare, se va obține o reducere a consumului de energie din rețelele publice, până la aproape o treime din cel existent la acest moment.

Clădirea în care funcționează centrala termică va fi consolidată, izolată termic, acoperișul și tâmplăria vor fi înlocuite, iar iluminatul va fi asigurat prin corpuri economice, de tip led.

Pentru realizarea acestor lucrări, Consiliul Județean Sibiu a obținut de la Agenția Fondului de Mediu suma de 7,34 milioane lei, la care a adăugat o contribuție  proprie de aproximativ 200.000 lei.

„Prin toate investițiile realizate asupra imobilelor din patrimoniu, urmărim scăderea consumului de energie primară cât și utilizarea de energie verde. Cred că orice administrație publică responsabilă trebuie să își asume proiecte prietenoase cu mediul înconjurător și să găsească soluții pentru scăderea cheltuielilor cu energia”, a declarat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.