fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie și Clinica Misan Med aderă la platforma Portal Medical

Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie și Clinica Misan Med aderă la platforma Portal Medical

Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie și Clinica Misan Med sunt cele trei instituții medicale care au aderat la platforma Portal Medical, la doar trei luni de la lansare. Acestea s-au alăturat Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Spitalului de Pneumoftiziologie și Spitalului de Psihiatrie. Până în prezent, peste 1.100 de sibieni și 60 de medici de familie și-au creat cont pe această platformă, iar reprezentanții proiectului au anunțat că poartă discuții pentru cooptarea Spitalului Municipal Mediaș, Spitalului Orășenesc Agnita și al clinicilor private din județul Sibiu. Singurele obstacole pe care trebuie să le depășească țin de compatibilizarea sistemelor informatice diferite de cele ale Portalului Medical.

Recent, la Consiliul Județean Sibiu, a fost semnat protocolul de colaborare pentru extinderea platformei Portal Medical cu Spitalul de Pediatrie Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie, Primăria Orașului Cisnădie și clinica privată Misan Med.   „Extinderea Portalului Medical a fost unul dintre obiectivele noastre încă de la punerea sa în funcțiune și mă bucur că atât de repede, după nici trei  luni  reușim acest prim pas. Sibienii  trebuie să se bucure de eficiența măsurilor noastre indiferent de  locul în care funcționează, in județ, unitatea la care se tratează. Sper ca mai devreme sau mai târziu toate unitățile medicale să adere la acest serviciu  astfel încât sibienii , în momente în care sunt preocupați  de propria sănătate, să nu mai aibă grija documentelor, a dosarelor cu șină.”, a spus Adrian Bibu administratorul județului Sibiu.

Adrian Bibu

Adrian Bibu- administratorul public al județului Sibiu

Practic, pacienții a șase unități medicale din județ vor beneficia de serviciile Portalului Medical, vor putea printr- un simplu cont de utilizator să își vizualizeze  online documentele proprii emise de aceste unități medicale, să le printeze sau să le distribuie medicilor. Portalul Medical asigură accesul pacienților la un tablou centralizat care cuprinde date medicale din cele șase unități medicale, precum: istoric medical; scrisori medicale; bilete de ieșire din spital și buletine de analize. De asemenea, utilizatorii vor putea să se programeze direct din platformă la cabinetele medicilor din cele șase unități medicale. Platforma https://portalmedical.cjsibiu.ro/ poate fi accesată direct sau de pe site-ul Consiliului Județean Sibiu,  fiind adaptată oricărui  dispozitiv, fie că este vorba despre calculator, laptop, tabletă sau telefon mobil. Pentru a intra în platformă, utilizatorii își creează un cont de utilizator pe platformă folosind fie codul de pacient primit de la oricare dintre unitățile medicale menționate , fie numărul de document de pe cardul electronic de asigurări de sănătate (poziția 4 -număr document). Sunt necesare pentru crearea contului  de utilizator  codul numeric personal și o adresă de e-mail valabilă.

Arhiva actelor medicale emise pe numele pacienților Spitalului de Pediatrie din Sibiu este în format digital începând cu anul 2007. Astfel, persoanele care în perioada respectivă erau minore și au apelat la serviciile acestei unități spitalicești își pot recupera actele medicale din copilărie, creându-și cont pe Portal Medical. „Copiii vor fi adulții de mâine și vor avea mai puține gânduri în viața de adulți în a- și arhiva documentele medicale. Este un proiect foarte util mai ales că ai noștri copii vor trăi într-o societate mult mai informatizată. Ne bucurăm că suntem părtași la acest proiect pilot în România, care cred că va fi implementat și în alte părți din țară. Cei mai mulți români care pleacă în străinătate întâmpină o problemă: istoricul vaccinărilor copiilor. Acum, cu acest portal medical, accesul la aceste fișe este foarte ușor.”, a menționat Camela Grigore, managerul Spitalului de Pediatrie.

Spitalul de Pediatrie Sibiu, Spitalul Orășenesc Cisnădie și Clinica Misan Med aderă la platforma Portal MedicalMedicii pot să vizualizeze rapid și direct documentele emise de cele șase unitati medicale sau pe cele ale altor spitale de stat și private obținute de pacienți și încărcate personal de aceștia în propriile conturi. „Cred că este un lucru foarte bun. Am primit recent, ca medic, acces la contul pe care și l-a realizat pe Portal Medical unul dintre pacienții mei și am găsit inclusiv documente care nu se aflau în dosarul său din cabinet. Realizarea contului a fost simplă, interfața este prietenoasă, iar utilizarea scutește foarte mult timp”, a transmis și medicul de familie, Eduard Egri.

Portalul a fost realizat la inițiativa Consiliului Județean Sibiu fiind parte a unui amplu proiect realizat cu fonduri europene intitulat “Sustenabilitate. Inovare. Bunăstare. Incluziune Socială. Unitate. Sibiu-Strategia 2030” (cod MySMIS 126475) și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.  Activitățile principale ale proiectului sunt elaborarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Sibiu 2021-2030, implementarea unor soluții tehnice în domeniul sănătății și Retro-digitalizarea documentelor din arhiva Consiliului Județean Sibiu, DGASPC Sibiu și a spitalelor din subordinea CJ Sibiu. Proiectul din care face parte și realizarea Portalului Medical are o valoare totală de 3.701.804,04 lei, din care 3.627.767,93 lei este valoarea cofinanțării nerambursabile și are o durată de 30 de luni.

Etichete:

Recomandam sa citesti si