fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu recunoaște primul caz oficial de coronavirus din județ

În urma informațiilor apărute în mass media, SCJU Sibiu face următoarele precizări:

Unul dintre asistenții medicali de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Județean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 și se află acum internat la Secția de Boli Infecțioase, starea sa fiind staționară.


Spitalul desfășoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea și va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată, se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcția de Sănătate Publică pentru a determina și izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul și în afara spitalului.

Din primele date disponibile, se știe că asistentul efectuează în timpul liber și îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în tara din Germania dar nu a informat spitalul, expunându-i astfel la risc pe colegii din secție.


Menționăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID -19 a ajuns la secția ATI a Spitalului Județean, fiind refuzat de spitalele din Cluj și Timișoara, secția ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecție și anume:

• 280 măștiFFP2 și FFP3 (la dispoziția medicului de gardă);
• 260 combinezoane impermeabile;
• 25 viziere;
• 30 ochelari de protecție;
• 3000 mănuși nitrilex;
• 1408 buc. protecție încălțăminte;
• Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat și a fost primit pe secție doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare șansele de infectare din această sursă sunt minime.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face eforturi zilnice pentru menținerea unui flux de aprovizionare constantă și pentru suplimentarea stocurilor de materiale sanitare si de protecție, în ciuda disponibilității reduse pe piață a produselor. De la începutul anului, s-au achiziționat constant astfel de materiale menționate în lista de mai sus, iar fondurile necesare sunt disponibile.