fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Sănătate

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu este spital de nivel 1 în contextul epidemic actual

Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu este spital de nivel 1 în contextul epidemic actual
Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu este spital de nivel 1 în contextul epidemic actual, asigurând asistență medicală pentru copiii infectați COVID din municipiul Sibiu, județul Sibiu și județele limitrofe. Spitalul face eforturi pentru a asigura, în condiţii cât mai bune, asistență medicală pentru toate tipurile de patologie, deoarece este singurul spital care asigură servicii de pediatrie din zonă.
Datorită faptului că în locația din strada Ghe. Barițiu 1-3 (Luther), acolo unde se află Compartimentul de Primire Urgențe și Ambulatoriul de specialitate al Spitalului se desfășoară lucrări de reamenajare și modernizare, în cadrul unor proiecte cu fonduri UE și având în vedere creșterea adresabilității în context pandemic, pentru a asigura condiţii optime de consult pentru copii, în deplină siguranță sanitară, am instituit măsuri de distanțare socială riguroase.
Din acest motiv considerăm oportun să facem anumite precizări legate de organizarea activității și circuitul pacienților:
• Pacienții vor intra în spațiile de așteptare și consult însoțiți de un singur aparținător.
• Consultațiile de urgență se efectuează în urma triajului epidemiologic și în funcţie de scorul de gravitate al cazului.
• Cazurile pentru care există indicație de internare vor fi direcționate astfel: cazurile suspecte de infecție cu SARS-COV2 (în urma consultului și al testării rapide) se realizează în secția Boli Infecțioase din str. Transilvaniei 1-3, cazurile confirmate COVID pozitive în urma testării RT PCR, își vor continua spitalizarea în cadrul acestei secții, iar cei cu rezultat RT PCR negativ vor fi transferați în secțiile de Pediatrie (str. Pompeiu Onofreiu nr. 2-4)
• Internările cazurilor la care nu există suspiciune de infecție SARS-COV2 se realizează în cadrul secțiilor de Pediatrie. Datorită cerințelor de distanțare ale pacienților internați în funcţie de patologie și a spațiului limitat de care dispunem, în această perioadă nu putem asigura rezerve și condiţii speciale la cerere.
• Rugăm aparținătorii să înțeleagă condițiile din pandemie și efortul personalului medical de a asigura un tratament optim copiilor dumneavoastră, în spațiul de care dispunem.
În același spirit al oferirii unor servicii medicale de calitate și în deplină siguranță pentru pacienți, sfătuim părinții să se adreseze medicilor de familie pentru consultația inițială pentru a nu aglomera spitalul în această perioadă de incidență crescută a cazurilor COVID.
„Deoarece încercăm să limităm la maxim perioada de internare, ne adresăm colegilor medici de familie să ne sprijine în urmărirea pacienților externați, pentru un management cât mai bun al pacienților, în această perioadă dificilă. Suntem convinși că prin colaborarea medici-părinți vom reuși să creștem calitatea asistenței medicale oferită copiilor bolnavi și să depășim valul 4 al pandemiei COVID.”, transmit reprezentanții spitalului.
Etichete:

Recomandam sa citesti si