fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură

Spectacolul “Micul Prinţ”, pe scena Teatrului Gong din Sibiu

Pinocchio încheie un maraton cu 67 de evenimente organizate în luna iunie, la Teatrul „Gong”  

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Gong” din Sibiu aduce publicului spectacolul „Micul Prinţ” de Antoine de Saint-Exupéry, în regia lui Bobi Pricop. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 16 aprilie, de la ora 11.00 şi de la ora 18.00, precum şi duminică, 17 aprilie, de la ora 11.00.

Teatrul sibian anunţă că spectacolul va fi reprezentat şi în cadrul Festivalului „Zilele Sfântu Gheorghe”, mai precis miercuri, 27 aprilie, de la ora 15.00 şi de la ora 17.00, în sala Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Alături de micii prinți Matei Jeler și Carol Pușcariu, din distribuția spectacolului fac parte actorii Teatrului „Gong”: Paul Bondane, Eliza Păuna și Lucia Barbu. Spectacolul beneficiază de participarea extraordinară a actorilor Victor Rebengiuc, Alexandru Potocean, Emilian Oprea, Conrad Mericoffer, Vlad Ivanov, Mihai Smarandache și a regizorului Alexandru Dabija, aceștia fiind vocile celor pe care micul prinț îi întâlnește în drumul său către stelele înflorite, transmit reprezentanţii teatrului sibian.

Accesul publicului la oricare din reprezentațiile de la Sibiu se face pe baza biletelor puse în vânzare la sediul teatrului (miercuri – vineri 11:00 – 18:00, sâmbăta 10:00 – 18:00, duminica 10:00 – 14:00) sau online prin teatrulgong.ro. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.

Iată cum descriu spectacolul reprezentanţii Teatrului Gong:

„Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry este una dintre cele mai cunoscute povești din  întreaga lume, o aventură fascinantă cu asteroizi, personaje extraordinare, stele care știu să râdă și inimi pregătite să fie îmblânzite. În versiunea propusă de regizorul Bobi Pricop la Teatrul Gong, călătoria prin galaxie a micului prinț devine o spectaculoasă experiență senzorială și o întâlnire plină de tandrețe cu bucuria, curiozitatea, nerăbdarea, râsul limpede și „de ce”-urile unei minți scânteietoare pentru care întreg universul e teren de joacă și de mirare nesfârșită.

Ignorând zgomotul lumii, minunându-se de tot ce li se pare important regilor, lampagiilor, geografilor, astronomilor, oamenilor de afaceri și tuturor vanitoșilor din sistemul nostru solar, copilul călăuzit de stele, care-și caută drumul cu inima, se împrietenește cu vulpile și vorbește cu șerpii, visează să revină pe asteroidul B612. Acolo îl așteaptă tot ce contează cu adevărat: o floare fragilă, vulcani care trebuie curățați și niște baobabi care trebuie smulși, înainte să sufoce planeta. Folosindu-se de mecanisme scenotehnice inventive, proiecții și păpuși ingenioase, montarea navighează printre toate absurditățile care nu-i lasă pe oamenii mari să doarmă noaptea și ne provoacă să regăsim drumul către acea parte luminoasă din noi, care ar recunoaște oricând un elefant mistuit de un șarpe boa.

O parabolă deșteaptă și emoționantă, pentru copiii de toate vârstele, despre dorul de planeta noastră și despre cum „riști să plângi un pic, dacă te-ai lăsat îmblânzit”. Spectacolul are o durată de aproximativ 1h15min și este recomandat tuturor categoriilor de vârstă.

Etichete:

Recomandam sa citesti si