fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Cultură Educatie Judet

Spectacole de teatru pentru copii defavorizați din Dumbrăveni și Cisnădie

Spectacol copii defavorizaţi BIS Teatru

În preajma sărbătorilor pascale, copii defavorizați din Dumbrăveni și Cisnădie primesc vizita actorilor din echipa BIS Teatru care susțin spectacole în cadrul programului cultural multianual “Scrisori pentru bunicii noştri”.

Spectacolul “Poveşti africane”, cu Andrada Grosu și Shama Leah s-a jucat în 15 aprilie la Centrul de Zi A.C.C.E.S. Dumbrăveni și urmeză să se joace marți, 19 aprilie, la “S.O.S. Satul Copiilor” Cisnădie.

“Scrisori pentru bunicii noștri” este un program cultural multianual implementat de Asociația BIS din Sibiu (BIS Teatru). În activitățile programului sunt implicați 20 de copii și adolescenți de la S.O.S. Satul Copiilor Cisnădie și de la Centrul de Zi A.C.C.E.S. Dumbrăveni, precum și 20 de seniori de la cămine de vârstnici din Sibiu și din Săliște. Începând din toamna anului 2021, pe ruta Sibiu – Cisnădie – Dumbrăveni – Săliște, copiii au întreținut o corespondență cu vârstnicii, sub coordonarea trainerilor Andrada Grosu și Claudiu Fălămaș, precum și a psihoterapeutului Bianca Babeș.

Scrisorile acoperă cele patru anotimpuri, urmând să formze materialul unui scenariu care va sta la baza unui spectacol comunitar, în care vor fi implicați activ actori profesioniști alături de copii aflați în situație de risc și vârstnici.

“Scrisori pentru buncii noştri” este un program cofinanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), care se va desfășura până în primăvara anului 2023, conform celor transmise de Bogdan Sărătean şi echipa BIS Teatru.

Echipa BIS Teatru va mai susţine pe 1 mai, de la ora 17:00, la Casa de Cultură Cisnădie, spectacolul “Muzicanţii din Bremen”, iar în data de 15 iunie, ora 18:00, la Grădina Bis din Sibiu, spectacolul “Anaz şi dragonul”.

Etichete:

Recomandam sa citesti si