fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Social

Specializare în salvare aeriană în Germania pentru un salvamontist sibian

Salvamont Sibiu

Un reprezentant al Serviciului Public Salvamont Sibiu a participat, săptămâna trecută, alături de alţi cinci salvamontişti din România, la un stagiu de specializare profesională pentru salvarea aeriană la centrul de antrenament de la Bad Tolz din Germania. În acest centru funcţionează singurul simulator indoor pentru salvarea aeriană din Europa.

Salvamontiştii români s-au perfecţionat, cu această ocazie, în elemente pe care nu le abordează frecvent în stagiile de formare din țară, precum salvari din torente, clădiri, pereţi verticali, instalaţii de pe domeniile schiabile, locuri greu accesibile etc.

Cei şase salvamontişti care provin din structurile Salvamont din Gorj, Mureş, Maramureș, Sibiu și Prahova au o experienţă acumulată în salvarea cu suport aerian şi, iar prin absolvirea acestui curs au putut obţine cunoştinţele necesare abordarii tuturor tipologiilor de salvări cu elicopterul.   Alaturi de salvamontiștii români au mai participat la acest curs şi cinci salvatori din Serbia.

Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu are în componență un număr de 18 salvatori montani angajați, 11 salvatori montani voluntari (doi medici), 16 aspiranți, un director salvator montan, un contabil șef și un inspector de specialitate, conform Serviciului Public Salvamont Sibiu.

Foto: Serviciul Public Salvamont Sibiu

Etichete:

Recomandam sa citesti si