fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Judet Naţional

Specialiștii în poduri de la RETTER consolidează infrastructura rutieră a României

Compania RETTER Projectmanagement SRL din Sibiu, al cărei renume în proiectele de infrastructură mare din Romania este deja bine recunoscut atât pe plan local cât și la nivel internațional, face parte din asocierea de firme care va construi un nou sector al Autostrăzii A7 Ploiești – Buzău (secțiunea din Muntenia). Durata de execuție a contractului este de 20 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

15 poduri, pasaje si podețe

Asocierea Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. – Pizzarotti SA – RETTER Projectmanagement SRL – a preluat, de la CNAIR, amplasamentul lotului 1 (Dumbrava – Mizil), în 22 august. În lungime de 21 de kilometri, acest lot include construcția a 15 poduri, pasaje si podețe de o complexitate tehnică ridicată, cel mai lung dintre acestea având 550 de metri. “Proiectul este unul complex și foarte important pentru infrastructura rutieră a României, cu implicații tehnice deosebite”, apreciază Dipl.-Ing. Guido Retter, CEO la RETTER Projectmanagement,  manager cu o experiență profesională de peste 20 ani în project management și de peste 16 ani pe piața de construcții din România.

Finanțare de 1,75 miliarde de lei, prin PNRR

“Lucrările, finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), trebuie finalizate în 20 de luni, pentru ca în anul 2025 circulația să fie deschisă și pe acest lot de autostradă”, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cei 21 de km ai lotului Dumbrava – Mizil se adaugă celor 28,35 de km ai lotului 2 (Mizil – Pietroasele), pentru care Ordinul de Începere a fost emis în data de 11 august. Contractul are o valoare de 1.468.550.055,22 lei fără TVA, adică aproximativ 1,75 miliarde de lei cu TVA inclus.

Soluții tehnice inovatoare

Cu o experiență de peste 16 ani pe piața construcțiilor din România, Grupul RETTER derulează proiecte de anvergură. “Obiectivul nostru a fost să devenim cei mai buni din Europa pe anumite tipuri de poduri. La baza acestui obiectiv stă colaborarea cu parteneri internaționali alături de care lucrăm zilnic la inovații de sisteme, materiale și soluții noi. Acesta este un proces continuu. În colaborare cu Grupul de firme SSF-RO Timișoara și SSF Ingenieure AG Munchen, cercetăm, dezvoltăm şi implementăm concepte și soluţii tehnice inovatoare în domeniul construcțiilor de poduri, tuneluri şi infrastructuri pentru transport. Alegerea soluției tehnice pentru un pod ține cont de aspecte precum: durabilitate și robustețe structurală, execuție rapidă și ușoară, costuri de construcție și de mentenanță reduse”, explică inginerul Guido Retter (CEO).

Premieră națională, pe Autostrada Sebeș – Turda

În premieră pentru țara noastră, pe Autostrada Sebeș-Turda, lotul 2, la supratraversarea DJ 142 L de la Sâncrai, au fost ridicate și montate primele grinzi prefabricate în soluție compusă de tip VFT-WIB. Soluțiile clasice (grinzi de beton pretensionate și tablier compus oțel-beton) au fost înlocuite cu grinzi prefabricate cu armătură externă rigidă VFT-WIB cu deschideri de 41 de metri.

Pasaj peste CF cu 5 benzi de circulație si o arhitectura impresionanta la Blaj

În prezent, Grupul RETTER are mai multe proiecte în derulare, în Ardeal și în Muntenia. La Blaj, RETTER Projectmanagement SRL proiectează și execută construcția unui pasaj peste calea ferată, o adevărată lucrare de arta, cu 5 benzi de circulație rutieră, două benzi pietonale și trotuare încălzite. Valoarea investiției este de peste 12 milioane de lei (fără TVA). „Noul pod va fi una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu soluții arhitecturale contemporane dar care respectă patrimoniul existent în zonă.

În paralel se lucrează la proiectul care include montarea a peste 16.000 de metri de panouri fonoabsorbante în vederea implementării planului de acțiune pentru reducerea zgomotului generat de traficul rutier – Etapa 2011-2016, Lot 1 – DRDP București si Lot 3 – DRDP Constanta. Desfășurat in asociere cu partenerul Forster RO SRL, acest proiect se ridica la o valoare totală de 55 milioane de lei (fără TVA).

Un alt proiect pe care îl considerăm la fel de interesant și totodată unic, din punct de vedere al sistemului podului privind considerentul rezistenței și, nu în ultimul rând, din punct de vedere arhitectural, este cel privind proiectarea și execuția unui pasaj superior peste DN1, în Balotești”, spune Dipl.-Ing. Retter.

Calitate, profesionalism și viziune

În rândul proiectelor derulate de grupul RETTER se numără și Autostrada București (A0), care reprezintă un nou inel de autostradă în jurul Capitalei, cu o lungime de aproximativ 100 km. În paralel, se lucrează la partea de ofertare a altor proiecte, cum este, de exemplu, Autostrada Sibiu – Făgăraș, parte din Autostrada Sibiu – Brașov. Managerul companiei consideră că aceasta este o nouă oportunitate de a ridica ștacheta pe plan local în ceea ce privește profesionalismul, calitatea, pregătirea tehnică, soluțiile tehnice și viziunea, în abordarea noilor provocări din domeniul construcțiilor ce vizează infrastructura rutieră din România.

Specialiștii în poduri de la RETTER consolidează infrastructura rutieră a României

Specialiștii în poduri de la RETTER consolidează infrastructura rutieră a României

Etichete:

Recomandam sa citesti si