fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate

Special Olympics la a treia ediție la Sibiu

Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Sibiu în parteneriat cu Fundația “Special Olympics” organizează marți, 11 octombrie, 2016, începând cu ora 10.30, la Sala Transilvania, cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități din Sibiu.

Este vorba despre a III-a ediție a Jocurilor Locale “Special Olympics”  la care participă peste 100 de beneficiari ai centrelor din structura DGASPC Sibiu, cu vârste cuprinse între 8 și 75 de ani. Le sunt alături 30 de studenți voluntari ai Facultății de Științe din cadrul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu. Concurenții participă la probe de gimnastică, badminton și bocce iar la final de competiție toți concurenții primesc tricouri, diplome și medalii. Jocurile Locale Special Olympics sunt deschise de către directorul DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan, directorul național al Fundației Special Olympics din România, Cristian Ispas. „Gala Sportivă a persoanelor cu dizabilități  este proiectul meu de suflet, inițiat acum 3 ani și reprezintă un imens prilej de bucurie pentru beneficiarii noștri pentru că le oferă ocazia să se revadă, să participe împreună la probele sportive, să se amuze și să râdă mult și sănătos. Pentru că, dincolo de probele pe care le vor trece cu ușurință sau cu poticneli haioase, rămâne convingerea că aceștia sunt persoane cu un potențial foarte mare , iar amintirea orelor minunate petrecute cu această ocazie, presărată cu  zâmbetele  și strălucirea chipului participanților  merită înrămată definitiv în sufletul tuturor”, a declarat directorul DGASPC Sibiu, Laura Camelia Vîlsan. Concurenții vor primi încurajări și din partea președintei Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean care și-a anunțat prezența la eveniment. Competițiile încep cu o demostrație Young Athletes (Sportivi Tineri), la care ia parte copii, cu vârste între 2 și 8 ani, de la Asociația “Sindrom Down Trisomia 21 Adriana Sibiu”.

În paralel cu derularea competiției au loc evaluari ale stării de sănătate a sportivilor participanți în cadrul programului Special Olympics Healthy Atheletes (Sportivi Sănătoși). Acesta este un program destinat îmbunătățirii stării de sănătate și condiției fizice a sportivilor Special Olympics, cu efect în creșterea performanțelor sportive și a integrării sociale. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu. Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale.

Etichete: