fbpx
INCARCARE

Ce anume cauti?

Actualitate Sănătate

Soția directorului DSP, coordonatoarea centrului de vaccinare de la Radal Expo, a fost înlocuită

Soția directorului DSP, coordonatoarea centrul de vaccinare de la Radal Expo, a fost înlocuităcentrul de vaccinare de la Radal Expo, a fost înlocuită

Medicul stomatolog Cristina Chelcea a fost înlocuită de la conducerea centrului de vaccinare de la Redal Expo din Municipiul Sibiu. Soția directorului Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Daniel Chelcea, a fost înlocuită cu medicul internist Marius Liviu Boca.

„Actul normativ prin care s-au stabilit criteriile de desemnare a medicului coordonator al centrului de vaccinare a fost publicat vineri, 29 ianuarie 2021 (Ordinul nr. 72/2021). Pentru a putea desemna acest coordonator, Primăria Sibiu a contactat mai mulţi medici care să îndeplinească cele două criterii minime specificate în Ordin: să fie medic specialist în oricare dintre specialităţile din domeniul medicinei umane şi să fie de acord să îşi asume, prin declaraţie pe propria răspundere, disponibilitatea de îndeplinire a activităţilor de coordonare a centrului de vaccinare. În urma acestor discuţii, Primăria Sibiu a încheiat contractul cu doctorul Marius Liviu Boca, medic primar în medicină generală, care a fost de acord să ocupe poziţia de coordonator al centrului de vaccinare de la Redal Expo. În contextul în care ordinul privind criteriile şi formele de angajare a personalului centrelor de vaccinare a fost emis doar în 29 ianuarie, iar centrul de vaccinare a trebuit să fie deschis în data de 18 ianuarie, Primăria Sibiu a asigurat personalul medical necesar până în prezent prin delegarea a 4 medici din cabinetele şcolare. Având în vedere că nu existau prevederi legale pentru desemnarea unui coordonator de centru, persoana care a coordonat acţiunile în centrul de vaccinare a fost doamna dr. Cristina Chelcea, care şi-a îndeplinit în mod exemplar atribuţiile. Pe această cale, primarul Astrid Fodor mulţumeşte public doamnei dr Chelcea pentru că şi-a asumat această responsabilitate pentru ca acţiunile să se desfăşoare în bune condiţii în centrul de vaccinare”, a explicat pentru agerpres, Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Cu o zi în urmă, colonelul Daniel Chelcea, a declarat pentru AGERPRES, că nu el personal şi-a numit soţia coordonator de centru de vaccinare, ci “autorităţile publice locale, conform legislaţiei în vigoare”, adăugând şi că aceasta nu este remunerată suplimentar pentru această activitate. La o zi după ce a făcut această declaraţie, soţia sa a fost înlocuită ca şi coordonator de centru de vaccinare.

 

Soția directorul DSP, coordonatoarea centrul de vaccinare de la Radal Expo, a fost înlocuită

Întrebat dacă medicul stomatolog Cristina Chelcea, în calitate de coordonator al unui centru de vaccinare, poate asigura asistenţa medicală de urgenţă în cazul unui sibian care are reacţii adverse după vaccinare, directorul DSP Sibiu a spus că nu soţia acestuia asigură primul ajutor după vaccinare, ci personalul din subordinea ei.

“Coordonatorul centrului de vaccinare nu are în atribuţii asigurarea primului ajutor. Măsurile de urgenţă necesare sunt luate de către personalul centrului de vaccinare”, a precizat luni, pentru AGERPRES, directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.

Etichete:

Recomandam sa citesti si